gastro postao
Neodoljivi bogati nadjev i umak s palačinkom u glavnoj ulozi
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 260
Palačinke
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
- 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Nadjev
- 2 režanj češnjak
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 mala žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 150 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 šaka peršin, list
- 1 žlica ulje, biljno
- papar
- sol
Umak
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 800 g pelati
- 1 mala žlica šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Od sastojaka za palačinke napravite smjesu. Pustite da odstoji 30 minuta. Napravite nadjev. Zagrijte ulje u tavi i dodajte češnjak. Pirjajte nekoliko minuta te dodajte čim sitnije narezane gljive. Pirjajte još 15 minuta, dok se gljive ne smanje. Pospite ih kukuruznim brašnom i miješajte dok se ne prožme.
- Ulijte mlijeko i pustite da zakuha. Neka krčka, uz povremeno miješanje, dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ohladite. kad se ohladi, dodajte kuhanu piletinu koju ste samljeli u blenderu i sitno kosani peršin.
- Ispecite palačinke.
- Za umak od rajčica zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane pelate, šećer, sol i papar te kuhajte 15-ak minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Nadjenite palačinke, zarolajte ih i posložite u posudu za pečenje. Prelijte umakom od rajčice, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta.
Neodoljivi bogati nadjev i umak s palačinkom u glavnoj ulozi
Izvor Skuhatćute