Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke sa šampinjonima i piletinom u umaku od rajčice

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi bogati nadjev i umak s palačinkom u glavnoj ulozi

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 260

Palačinke

  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Nadjev

  • 2 režanj češnjak
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 mala žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 150 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 šaka peršin, list
  • 1 žlica ulje, biljno
  • papar
  • sol

Umak

  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 800 g pelati
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Od sastojaka za palačinke napravite smjesu. Pustite da odstoji 30 minuta. Napravite nadjev. Zagrijte ulje u tavi i dodajte češnjak. Pirjajte nekoliko minuta te dodajte čim sitnije narezane gljive. Pirjajte još 15 minuta, dok se gljive ne smanje. Pospite ih kukuruznim brašnom i miješajte dok se ne prožme.
  2. Ulijte mlijeko i pustite da zakuha. Neka krčka, uz povremeno miješanje, dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ohladite. kad se ohladi, dodajte kuhanu piletinu koju ste samljeli u blenderu i sitno kosani peršin.
  3. Ispecite palačinke.
  4. Za umak od rajčica zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezane pelate, šećer, sol i papar te kuhajte 15-ak minuta.
  5. Zagrijte pećnicu na 180°C. Nadjenite palačinke, zarolajte ih i posložite u posudu za pečenje. Prelijte umakom od rajčice, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta.

Neodoljivi bogati nadjev i umak s palačinkom u glavnoj ulozi

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.