Recepti 14. listopada 2014.

Palenta sa svježim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji palente sigurno će se oduševiti ovom kombinacijom.

Nekad je palenta bila hrana siromašnog stanovništva diljem Europe, a danas je otkrivaju i otmjeni restorani te redovito poslužuju kao prilog glavnom jelu.

Palenta može biti izvrsna osnovna namirnica za pripremu raznovrsnih pravih gurmanskih, a opet zdravih jela. U kombinaciji sa svježim sirom, pancetom i bučom dobit ćete pravu eneretsku bombu bogatog i aromatičnog okusa.

Potrebno vam je

  • 100 g svježi kravlji sir
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 500 g lignja
  • 8 kriška panceta
  • 100 g buča
  • 50 g sjemenke, bućine
  • 100 g rajčica, crvena

Priprema

  1. Skuhajte palentu i u nju umiješajte svježi sir. Pancetu narežite i popržite na tavi tako da bude hrskava. Lignje narežite na tanke kolutiće i sotirajte ih (popržite).
  2. Buču narežite na kockice i glazirajte ih. Složite ih na palentu s lignjama pa dodajte sjemenke buče, čips od slanine i glazirane kockice buče. Dodajte rajčice i polijte maslinovim uljem.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.