gastro postao
Ljubitelji palente sigurno će se oduševiti ovom kombinacijom.
Nekad je palenta bila hrana siromašnog stanovništva diljem Europe, a danas je otkrivaju i otmjeni restorani te redovito poslužuju kao prilog glavnom jelu.
Palenta može biti izvrsna osnovna namirnica za pripremu raznovrsnih pravih gurmanskih, a opet zdravih jela. U kombinaciji sa svježim sirom, pancetom i bučom dobit ćete pravu eneretsku bombu bogatog i aromatičnog okusa.
Potrebno vam je
- 100 g svježi kravlji sir
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- 500 g lignja
- 8 kriška panceta
- 100 g buča
- 50 g sjemenke, bućine
- 100 g rajčica, crvena
Priprema
- Skuhajte palentu i u nju umiješajte svježi sir. Pancetu narežite i popržite na tavi tako da bude hrskava. Lignje narežite na tanke kolutiće i sotirajte ih (popržite).
- Buču narežite na kockice i glazirajte ih. Složite ih na palentu s lignjama pa dodajte sjemenke buče, čips od slanine i glazirane kockice buče. Dodajte rajčice i polijte maslinovim uljem.