Recepti 13. listopada 2014.

Pašta s fažolom

gastro postao gastro.24sata.hr
Nemate li vremena, a jede vam se grah, za samo pola sata skuhajte paštu s fažolom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1110

Potrebno vam je

  • 1200 g grah, šareni
  • 3 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 150 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica celer, list
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1.50 l voda
  • 70 g slanina suha, masna
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g luk ,crveni
  • 4 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Propirjajte nasjeckani luk i narezanu slaninu na ulju.
  2. Dodajte im protisnuti češnjak i podlijte s malo vode. Stavite vegetu, celer i lovor te pirjajte desetak minuta.
  3. Ulijte ostatak vode, dodajte ocijeđeni grah (kuhani iz limenke), rajčicu i kuhanu tjesteninu. ostavite da zavrije, a onda još kuhajte nekoliko minuta.
  4. Za gušće varivo propasirajte dio graha i vratite ga natrag. Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinom ili začinom prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.