gastro postao
Nemate li vremena, a jede vam se grah, za samo pola sata skuhajte paštu s fažolom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1110
Potrebno vam je
- 1200 g grah, šareni
- 3 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 150 g tjestenina s jajima
- 1 žlica celer, list
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1.50 l voda
- 70 g slanina suha, masna
- 2 režanj češnjak
- 100 g luk ,crveni
- 4 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Propirjajte nasjeckani luk i narezanu slaninu na ulju.
- Dodajte im protisnuti češnjak i podlijte s malo vode. Stavite vegetu, celer i lovor te pirjajte desetak minuta.
- Ulijte ostatak vode, dodajte ocijeđeni grah (kuhani iz limenke), rajčicu i kuhanu tjesteninu. ostavite da zavrije, a onda još kuhajte nekoliko minuta.
- Za gušće varivo propasirajte dio graha i vratite ga natrag. Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinom ili začinom prema želji.
Izvor Skuhatćute