gastro postao
Od svinjskih jetrica i svinjskog masnog tkiva nastaju neodoljive paštete
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 453
Pašteta od jetrica
- 500 g jetra svinjska
- 100 g slanina suha, masna
- mast svinjska, nesoljena
Pašteta od čvaraka
- 400 g čvarci
- 3 kom kuhano jaje
- 2 kom krastavci, kiseli
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica gorušica
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Napravite paštetu od jetrica. Luk i slaninu narežite na listiće te propirjajte na masnoći da dobiju boju. Dodajte jetrica, sol i papar te nastavite pirjati desetak minuta.
- Nakon toga jetrica malo ohladite pa sameljite.
- Napravite paštetu od čvaraka. Čvarke sameljite te usitnite jaja, krastavce i luk. Dodajte gorušicu i dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
- Popaprite, posolite i još jedanput izmiješajte prije posluživanja.
Od svinjskih jetrica i svinjskog masnog tkiva nastaju neodoljive paštete
Izvor Skuhatćute