Recepti 03. listopada 2014.

Paštete od čvaraka i jetrica

gastro postao gastro.24sata.hr
Od svinjskih jetrica i svinjskog masnog tkiva nastaju neodoljive paštete

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 453

Pašteta od jetrica

  • 500 g jetra svinjska
  • 100 g slanina suha, masna
  • mast svinjska, nesoljena

Pašteta od čvaraka

  • 400 g čvarci
  • 3 kom kuhano jaje
  • 2 kom krastavci, kiseli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica gorušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Napravite paštetu od jetrica. Luk i slaninu narežite na listiće te propirjajte na masnoći da dobiju boju. Dodajte jetrica, sol i papar te nastavite pirjati desetak minuta.
  2. Nakon toga jetrica malo ohladite pa sameljite.
  3. Napravite paštetu od čvaraka. Čvarke sameljite te usitnite jaja, krastavce i luk. Dodajte gorušicu i dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
  4. Popaprite, posolite i još jedanput izmiješajte prije posluživanja.

Od svinjskih jetrica i svinjskog masnog tkiva nastaju neodoljive paštete

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.