gastro postao
Kada je meso pečeno, pustite da odstoji na dasci za rezanje nekoliko minuta pa tek onda režite da zadržite slasne sokove
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 493
Potrebno vam je
- 800 g pačja prsa
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- klice poriluka
- 3000 prema želji bijela kost od junetine
- 3000 g svježe sezonsko povrće
Priprema
- Napravite umak od kostiju tako da u pećnici pečete dosta povrća – luka, mrkve, tikvica – sve dok ne potamni. Premjestite zatim u lonac i kuhajte nekoliko sati na srednjoj vatri dok se sve ne zgusne.
- Odvojite kosti od povrća, procijedite umak te miksajte. Kada ste dobili finu kremu, još jednom procijedite da ne bi ostao koji iver koščice. Doradite po ukusu.
- Šampinjone odvojite od stapki, a klobuke izdubite. Kratko ih pecite na tavi na malo maslinova ulja. Posolite i poparite.
- Pačja prsa pripremite za pečenje tako da ih natrljate krupnom solju. Ispecite ih na tavi s obje strane pa premjestite u pećnicu u tavi da se dorade, a pore zatvore idućih 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
Kada je meso pečeno, pustite da odstoji na dasci za rezanje nekoliko minuta pa tek onda režite da zadržite slasne sokove
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić