Pečena patka ukorijenjena je u našu tradicionalnu kuhinju i svakako je jedno od jela kojem se mnoge obitelji okreću za vrijeme blagdana. Također, mnogo je i inačica spomenutog jela, a jedna od njih je i pečena patka s jabukama i ciklom.
Iako blagdan Svih svetih nije prvi koji nam padne na pamet kad kažemo "blagdani", mnogi će ipak ovu priliku iskoristiti za ručak u krugu najmilijih. Pa zašto se onda na stolu ne bi našla ova pečena patka punjena jabukama i ciklom?
Puno slasnih varijanti
Puno je raznih varijanti kako možemo pripremiti pečenu patku. Neki su tradicionalniji, neki manje tradicionalni, a neki potpuno moderni. Pečena patka punjena jabukama i ciklom upravo je negdje na sredini. Ova inačica nimalo ne umanjuje raskoš okusa, već dodaje nove, kako okuse tako i mirise.
Ono što ti savjetujemo jest da tijekom pečenja, povremeno premažeš patku masnoćom kako bi bila što sočnija. Preporuka je i korištenje jabuke zlatni delišes koja se odlično spaja s okusom pačetine.
Pečena patka s umakom od pečenja i sokom od jabuke