gastro postao
                                            
                                        
                                    Domaća patka savršeno paše s mlincima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1073
Patka
- 2000 g patka, srednje masna
 - 1 žlica mast svinjska, nesoljena
 - sol
 
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
 - 2 kom jaje kokošje
 - 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
 - sol
 
Priprema
- Posolite patku, namažite mašću i pecite je u hladnoj pećnici na 180°c.
 - Zamijesite mlince od jaja, brašna i mlijeka u tvrdo tijesto. Podijelite ih na pet loptica i svaku tanko razvaljajte u veliki mlinac koji ispecite na obrnutoj strani lima.
 - Pečenu patku izvadite iz lima za pečenje, a na masnoću od pečenja stavite “pofurene” mlince.
 
Domaća patka savršeno paše s mlincima
Izvor Skuhatćute