gastro postao
Domaća patka savršeno paše s mlincima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1073
Patka
- 2000 g patka, srednje masna
- 1 žlica mast svinjska, nesoljena
- sol
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- sol
Priprema
- Posolite patku, namažite mašću i pecite je u hladnoj pećnici na 180°c.
- Zamijesite mlince od jaja, brašna i mlijeka u tvrdo tijesto. Podijelite ih na pet loptica i svaku tanko razvaljajte u veliki mlinac koji ispecite na obrnutoj strani lima.
- Pečenu patku izvadite iz lima za pečenje, a na masnoću od pečenja stavite “pofurene” mlince.
Domaća patka savršeno paše s mlincima
Izvor Skuhatćute