gastro postao
Ova zanimljivo jelo pripremljeno na grčki način privući će obožavatelje slatkovodne ribe
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 511
Potrebno vam je
- 1500 g deverika
- sol
- papar
- 1 kom limunov sok
- 125 ml ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj luk cešnjak
- 125 g celer, list
- 425 g sok od rajčice (konzerv. slani)
- 125 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 2.50 g šećer, kristal
- 5 g origano
Priprema
- Pripremite ribu, ostavljajući glavu i rep. Površinu dijagonalno zarežite, posipajte s malo soli, papra i limunovog soka. Ostavite da stoji 20 minuta.
- U tavi zagrijte polovicu ulja i pirjajte luk, češnjak i celer 3 minute. Dodajte rajčicu, vino i origano, začinite solju i paprom i pirjajte daljnje 2 minute.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Uspite mješavinu povrća u nauljeni lim za pečenje i na vrh stavite ribu. Preostalo ulje prelijte preko ribe. Pecite 30-40 minuta. Zalijevajte ribu tijekom pečenja.
Ova zanimljivo jelo pripremljeno na grčki način privući će obožavatelje slatkovodne ribe