Recepti 03. listopada 2014.

Pečena svinjetina s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za najbolje pečenu svinjetinu uz dodatak povrća po želji

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 363

Potrebno vam je

  • 900 g svinjetina, mršava
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kom mrkva, crvena
  • krumpir, zreli
  • 1 kom celer, korijen

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Posušite papirnatim ručnikom potrbušinu. Zarežite meso nekoliko puta po površini pa dobro posolite i popaprite.Zarezi na mesu omogućuju začinima da prodru duboko u njega te će održati kožicu ravnom tijekom pečenja. Meso možete peći i na rešetki, a ispod stavite posudu za pečenje kako bi se sokovi cijedili u nju.
  2. Stavite meso u posudu za pečenje u koju ste prethodno stavili narezanu mrkvu, luk, krumpir i celer. Pecite otkriveno 45 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite još dva sata.
  3. Neka pečeno meso odstoji 20-30 minuta prije nego što ga narežete.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.