gastro postao
Jednostavan recept za najbolje pečenu svinjetinu uz dodatak povrća po želji
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 363
Potrebno vam je
- 900 g svinjetina, mršava
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kom mrkva, crvena
- krumpir, zreli
- 1 kom celer, korijen
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Posušite papirnatim ručnikom potrbušinu. Zarežite meso nekoliko puta po površini pa dobro posolite i popaprite.
Zarezi na mesu omogućuju začinima da prodru duboko u njega te će održati kožicu ravnom tijekom pečenja. Meso možete peći i na rešetki, a ispod stavite posudu za pečenje kako bi se sokovi cijedili u nju.
- Stavite meso u posudu za pečenje u koju ste prethodno stavili narezanu mrkvu, luk, krumpir i celer. Pecite otkriveno 45 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite još dva sata.
- Neka pečeno meso odstoji 20-30 minuta prije nego što ga narežete.
Izvor Skuhatćute