gastro postao
Svinjsko meso marinirano u začinima i pečeno s povrćem, ručak je za guštanje
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Marinada
- ružmarin
- majčina dušica
- 100 ml vinski ocat
- 100 ml voda
Ostalo
- 2 kom svinjska koljenica
- 3 kom tikvice, zelene
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 5 kom krumpir, zreli
- svježe mljeveni papar
- korijander
- sol
- lovorov list
- origano
- ulje maslinovo
Priprema
- Pripremite marinadu. nasjeckajte luk pa pomiješajte sa suhim začinima i solju. Probušite meso na nekoliko mjesta nožem, a začine prelijte octom pomiješanim s vodom. sve promiješajte i prelijte preko mesa. Ostavite u hladnjaku preko noći.
- Sutradan posolite povrće i polijte ih s malo maslinova ulja. Dodajte malo nasjeckanoga korijandra, papar i lovorove listove. Pospite origanom te prelijte marinadom i zamotajte u aluminijsku foliju.
- Pecite meso s povrćem oko sat i pol na 200°c, a foliju otvorite 30 minuta prije no što je meso gotovo. Poslužite.
Izvor Skuhatćute