Recepti 03. listopada 2014.

Pečena svinjska koljenica s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjsko meso marinirano u začinima i pečeno s povrćem, ručak je za guštanje

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Marinada

  • ružmarin
  • majčina dušica
  • 100 ml vinski ocat
  • 100 ml voda

Ostalo

  • 2 kom svinjska koljenica 
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 kom krumpir, zreli
  • svježe mljeveni papar
  • korijander
  • sol
  • lovorov list
  • origano
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Pripremite marinadu. nasjeckajte luk pa pomiješajte sa suhim začinima i solju. Probušite meso na nekoliko mjesta nožem, a začine prelijte octom pomiješanim s vodom. sve promiješajte i prelijte preko mesa. Ostavite u hladnjaku preko noći.
  2. Sutradan posolite povrće i polijte ih s malo maslinova ulja. Dodajte malo nasjeckanoga korijandra, papar i lovorove listove. Pospite origanom te prelijte marinadom i zamotajte u aluminijsku foliju.
  3. Pecite meso s povrćem oko sat i pol na 200°c, a foliju otvorite 30 minuta prije no što je meso gotovo. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.