gastro postao
Savršeni komad mesa u neodoljivom umaku
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 65
Potrebno vam je
- 6 kom janjetina, koljenica
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom mrkva, crvena
- 60 ml ulje, biljno
- 2 kom celer, korijen
- 10 g ružmarin
- 1 kom štapić cimeta
- 750 ml goveđi temeljac
- 3 režanj češnjak
- 2 žlica narančina kora
- 500 ml crno vino
- 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 125 ml vinski ocat
- 200 ml pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Janjeće koljenice operite, posušite, natrljajte sa soli i paprom. Zapržite ih u ulju te ih stavite u posudu s poklopcem. Na ulju propržite luk, mrkvu, celer, češnjak, ružmarin i cimet.
- Dodajte naribanu koru naranče, vino, goveđu juhu, šećer, pastu od rajčica i ocat te prelijte mješavinu preko koljenica. Poklopite i kuhajte oko tri sata. Otklopite te kuhajte još pola sata.
- Izvadite koljenice i zagrijte umak do vrenja te kuhajte dok se količina tekućine ne prepolovi, odnosno dok se umak ne zgusne. Poslužite s mesom i prilogom prema želji.
Izvor Skuhatćute