gastro postao
Priprema ove slasne pečenke traje, ali uloženi trud će se isplatiti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 489
Potrebno vam je
- 1500 g svinjski kare
- 125 g mozzarella
- bosiljak, vezica
- 1 kom pecivo, bijelo
- 100 g panceta
- šareni papar
- sol
- mješavina suhih začina
- ulje maslinovo
- 1 kom jaje kokošje
- gouda punomasni
Priprema
- Meso (kare bez kostiju) zarežemo po dužini tako da napravimo dublji džep koji napunimo smjesom mozzarelle, kockicama pancete, žemljom prethodno namočenom u malo mlijeka i jajem. Tu smjesu začinimo solju i paprom. Nakon što smo napunili meso,otvor zašijemo koncem.
- Tada meso natrljamo solju i paprom te posipamo vegetom te ga ostavimo u posudi gdje ga prelijemo maslinovim uljem i pustimo da tako pripremljeno odstoji oko 2 sata.
- Pećnicu zagrijemo na 200. U pleh složimo krumpir i mrkvu rezanu na veće komade, a u sredinu meso i sve zajedno prelijemo uljem od marinade, prekrijemo sve folijom i pečemo u zagrijanoj pećnici oko sat do sat i pol vremena.
- Deset minuta prije nego je gotovo izvadimo meso van i oštrim nožem nasiječemo ga na nareske koje pokrijemo sa ploškama sira i opet zapečemo do kraja.
Priprema ove slasne pečenke traje, ali uloženi trud će se isplatiti