Recepti 13. listopada 2014.

Pečenje na Dudin način

gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema ove slasne pečenke traje, ali uloženi trud će se isplatiti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 489

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjski kare
  • 125 g mozzarella
  • bosiljak, vezica
  • 1 kom pecivo, bijelo
  • 100 g panceta
  • šareni papar
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • ulje maslinovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • gouda punomasni

Priprema

  1. Meso (kare bez kostiju) zarežemo po dužini tako da napravimo dublji džep koji napunimo smjesom mozzarelle, kockicama pancete, žemljom prethodno namočenom u malo mlijeka i jajem. Tu smjesu začinimo solju i paprom. Nakon što smo napunili meso,otvor zašijemo koncem.
  2. Tada meso natrljamo solju i paprom te posipamo vegetom te ga ostavimo u posudi gdje ga prelijemo maslinovim uljem i pustimo da tako pripremljeno odstoji oko 2 sata.
  3. Pećnicu zagrijemo na 200. U pleh složimo krumpir i mrkvu rezanu na veće komade, a u sredinu meso i sve zajedno prelijemo uljem od marinade, prekrijemo sve folijom i pečemo u zagrijanoj pećnici oko sat do sat i pol vremena.
  4. Deset minuta prije nego je gotovo izvadimo meso van i oštrim nožem nasiječemo ga na nareske koje pokrijemo sa ploškama sira i opet zapečemo do kraja.

Priprema ove slasne pečenke traje, ali uloženi trud će se isplatiti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.