Recepti Povrće 05. studenoga 2025.

Pikantne pohane masline, za guštanje uz čašu prosecca

Povrće
5 MIN
25 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pohane masline
Pohane masline
foto: The Spruce Eats/Pinterest
Dočekaj goste odličnim snackom - ove pikantne pohane masline oduševit će ih, posebno ako ih poslužiš uz čašu martinija ili prosecca. Imamo odličan recept

Ako voliš pržene, aromatične, slane male zalogaje onda su ove pikantne pohane masline savršen odabir za tebe! OK, ima malo posla oko njih, ali definitivno se isplati.

masline Možda vas zanima... Marinirane masline baš su genijalno predjelo! Recepti

Ove divne pikantne pohane masline odlično idu uz martini ili pak čašu pjenušavog vina, posebno uz čašu svježeg prosecca. I samim time savršen su zalogaj kojim možeš dočekati (i oduševiti!) goste.

Naš recept za pikantne pohane masline je u nastavku...

pohane masline | Author: The Spruce Eats/Pinterest Pohane masline foto: The Spruce Eats/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pikantne pohane (i punjene) masline
5 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
POHANE MASLINE
Sastojci
  • Masline punjene paprikom 20 kom
  • Ljuti sirni namaz 0,75 šalica
  • Suncokretovo ulje 1 l
  • Oštro brašno 60 g
  • Jaje 2 kom
  • Panko mrvice 1 šalica
  • Parmezan 20 g
LJUTA MAJONEZA S ČEŠNJAKOM
Sastojci
  • Češnjak 1 režanj
  • Majoneza 125 ml
  • Vlasac 1 žlica
  • Sok od limuna 1 žličica
  • Ljuta papričica
Postupak
  1. Drvenim ili metalnim štapićem za ražnjiće izguraj iz maslina komadiće paprike i stavi ih sa strane - trebat će ti za pripremu majoneze.

    Nakon toga, masline poslaži na dasku za rezanje ili tanjur.


  2. U blenderu ljuti sirni namaz izradi do savršeno glatke teksture. Prebaci ga u slastičarsku vrećicu i na njoj napravi jako mali otvor (time ćeš puniti masline). Napuni masline ljutim sirnim namazom.


  3. U jednu zjdelicu stavi brašno, u drugu izmuti jaja, u trećoj pomiješaj panko mrvice i svježe naribani parmezan.

    masline redom uvaljaj u brašno, u jaje i u mrvice.


  4. Ugrij ulje za prženje do temperature od 175 stupnjeva.


  5. Masline pohaj u serijama - 3-4 minute, s tim da ih povremeno okrećeš.

    gotove masline stavi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.


  6. Za majonezu usitni paprike izvađene iz maslina, dodaj im nasitno nasjeckani ili naribani češnjak, nasjeckani vlasac, sok od limuna, majonezu i nasjeckanu čili papričicu ili malo ljutog umaka (tabasco, sriracha...). Sve dobro promiješaj.


  7. Pohane punjene masline posluži uz ovau ljutkastu majonezu.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

782 kcal

39 %

MASTI

67,00 g

93 %

KOLESTEROL

0,15 g

0 %

UH

23,00 g

8 %

PROTEINI

20,00 g

40 %

Umjesto maslina punjenih paprikama možeš koristiti masline punjene inćunima te ih kao takve pohati.

Još malo o maslinama i maslinovom ulju...

namaz od maslina i kapara Možda vas zanima... TAPENADA Mediteranski namaz od kapara i maslina Recepti maslinovo ulje Možda vas zanima... Znamo kako provjeriti je li maslinovo ulje užeglo Špajza Je li sigurno držati maslinovo ulje u plastičnim bocama? Možda vas zanima... Je li dobro držati maslinovo ulje u plastičnim bocama? Špajza masline Možda vas zanima... Kako redovito konzumiranje maslina utječe na zdravlje Špajza

maslinovo ulje Možda vas zanima... Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Špajza masline Možda vas zanima... Saznajte osnovnu razliku između zelenih i crnih maslina Špajza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.