Dočekaj goste odličnim snackom - ove pikantne pohane masline oduševit će ih, posebno ako ih poslužiš uz čašu martinija ili prosecca. Imamo odličan recept
Ako voliš pržene, aromatične, slane male zalogaje onda su ove pikantne pohane masline savršen odabir za tebe! OK, ima malo posla oko njih, ali definitivno se isplati.
Ove divne pikantne pohane masline odlično idu uz martini ili pak čašu pjenušavog vina, posebno uz čašu svježeg prosecca. I samim time savršen su zalogaj kojim možeš dočekati (i oduševiti!) goste.
Naš recept za pikantne pohane masline je u nastavku...
Pohane masline
foto: The Spruce Eats/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pikantne pohane (i punjene) masline
5 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
POHANE MASLINE
Sastojci
Masline punjene paprikom
20
kom
Ljuti sirni namaz
0,75
šalica
Suncokretovo ulje
1
l
Oštro brašno
60
g
Jaje
2
kom
Panko mrvice
1
šalica
Parmezan
20
g
LJUTA MAJONEZA S ČEŠNJAKOM
Sastojci
Češnjak
1
režanj
Majoneza
125
ml
Vlasac
1
žlica
Sok od limuna
1
žličica
Ljuta papričica
Postupak
Drvenim ili metalnim štapićem za ražnjiće izguraj iz maslina komadiće paprike i stavi ih sa strane - trebat će ti za pripremu majoneze.
Nakon toga, masline poslaži na dasku za rezanje ili tanjur.
U blenderu ljuti sirni namaz izradi do savršeno glatke teksture. Prebaci ga u slastičarsku vrećicu i na njoj napravi jako mali otvor (time ćeš puniti masline). Napuni masline ljutim sirnim namazom.
U jednu zjdelicu stavi brašno, u drugu izmuti jaja, u trećoj pomiješaj panko mrvice i svježe naribani parmezan.
masline redom uvaljaj u brašno, u jaje i u mrvice.
Ugrij ulje za prženje do temperature od 175 stupnjeva.
Masline pohaj u serijama - 3-4 minute, s tim da ih povremeno okrećeš.
gotove masline stavi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Za majonezu usitni paprike izvađene iz maslina, dodaj im nasitno nasjeckani ili naribani češnjak, nasjeckani vlasac, sok od limuna, majonezu i nasjeckanu čili papričicu ili malo ljutog umaka (tabasco, sriracha...). Sve dobro promiješaj.
Pohane punjene masline posluži uz ovau ljutkastu majonezu.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
782 kcal
39 %
MASTI
67,00 g
93 %
KOLESTEROL
0,15 g
0 %
UH
23,00 g
8 %
PROTEINI
20,00 g
40 %
Umjesto maslina punjenih paprikama možeš koristiti masline punjene inćunima te ih kao takve pohati.