Recepti 28. prosinca 2017.

Pilav: Sjajna orijentalna inačica rižota

Pilaf
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za orijentalno jelo koje ima velikuh poveznica s našim klasičnim rižotom, ali i par zanimljivih dodataka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

 

Pilav | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je

  • 0.25 šalice maslinova ulja
  • 2 šalica riže dugog zrna
  • 1 šalica tjestenine bez jaja
  • 1 glavica luka
  • 0.50 šalica celera
  • 0.50 šalica paprike
  • 4 mlada luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 male žlice kurkume
  • 2 male žlice kima
  • 1 mala žlica cajenskog papra
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 mala žlica soli
  • 2 male žlice maslaca
  • 0.25 šalice peršina

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 200˚C
  2. U srednjoj posudi na zagrijanom ulju pirjati rižu, tjesteninu, luk, celer, papriku i mladi luk 2-3 minute miješajući, dok sastojci poprime boju.
  3. Dodati češnjak, kurkumu, kim i papar te pirjati uz stalno miješanje 30-ak sekundi dok začini oslobode arome.
  4. Zatim uliti pileći temeljac, posoliti, dobro promiješati i zagrijati do vrenja. Prebaciti u vatrostalnu posudu za pečenje, na vrh pobacati komadiće maslaca, prekriti posudu s folijom i peći u pećnici 15 minuta.
  5. Nakon 15 minuta ukloniti foliju i nastaviti peći još 10-ak minuta dok riža ne omekša.
  6. Nakon vađenja iz pećnice posuti peršinom i servirati toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.