gastro postao
Recept za orijentalno jelo koje ima velikuh poveznica s našim klasičnim rižotom, ali i par zanimljivih dodataka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 0.25 šalice maslinova ulja
- 2 šalica riže dugog zrna
- 1 šalica tjestenine bez jaja
- 1 glavica luka
- 0.50 šalica celera
- 0.50 šalica paprike
- 4 mlada luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 male žlice kurkume
- 2 male žlice kima
- 1 mala žlica cajenskog papra
- 1 l pilećeg temeljca
- 1 mala žlica soli
- 2 male žlice maslaca
- 0.25 šalice peršina
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 200˚C
- U srednjoj posudi na zagrijanom ulju pirjati rižu, tjesteninu, luk, celer, papriku i mladi luk 2-3 minute miješajući, dok sastojci poprime boju.
- Dodati češnjak, kurkumu, kim i papar te pirjati uz stalno miješanje 30-ak sekundi dok začini oslobode arome.
- Zatim uliti pileći temeljac, posoliti, dobro promiješati i zagrijati do vrenja. Prebaciti u vatrostalnu posudu za pečenje, na vrh pobacati komadiće maslaca, prekriti posudu s folijom i peći u pećnici 15 minuta.
- Nakon 15 minuta ukloniti foliju i nastaviti peći još 10-ak minuta dok riža ne omekša.
- Nakon vađenja iz pećnice posuti peršinom i servirati toplo.
Dobar tek!