Recepti 13. listopada 2014.

Pileća prsa s grahom i rajčicama

Pileća prsa s grahom i rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletina kao baza, ali grah kao glavna zvijezda spojena s rajčicama, bosiljkom i origanom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 412

Potrebno vam je

  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 400 g grah, bijeli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 400 g pelati
  • 0.50 mala žlica origano
  • 0.50 mala žlica list bosiljka
  • 1 grančica bosiljak, vezica
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pileća prsa marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju.
  2. Na malo maslinova ulja popržite nasjeckani luk, dodajte češnjak i promiješajte. Luku dodajte isprani i ocijeđeni grah i nasjeckane pelate. Začinite sa suhim origanom, suhim listom bosiljka, soli i paprom, pa pustite da se pirja 15 minuta.
  3. Pileća prsa ispecite na grill tavi.
  4. U posudu posložite pileća prsa, prekrijte ih umakom od graha i rajčice i pospite svježe nasjeckanim bosiljkom.

Piletina kao baza, ali grah kao glavna zvijezda spojena s rajčicama, bosiljkom i origanom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.