gastro postao
Savršeno mekane okruglice u neodoljivom kremastom umaku popravit će svako raspoloženje!
Ovaj slasni ručak spreman će bit u manje od 45 minuta, a u njemu će uživati i mali i veliki! Jednostavan i brz, ovaj je recept izvrstan kada nakon napornog radnog dana dođeš doma, ali ipak želiš za sebe ili za obitelj pripremiti ukusan i zdrav ručak.
Posluži ga s prilogom po želji ili sezonskom salatom i tvoj 'posao u kuhinji' za danas je gotov! Dobar tek!
Potrebno ti je:
- 70 g maslaca
- pola luka
- pola šalice krušnih mrvica
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 800 g mljevene piletine
- sol, papar
- 1 jaje
- 1 žlica peršina
- 1 žlica pšeničnog brašna
- 1 šalica kiselog vrhnja (20% masti)
- 50 g topljivog sira
Priprema
- Zagrij u manjoj tavi žlicu maslaca i pirjaj miješajući sitno iskosani luk deset minuta. U manju posudu izlij vrhnje za kuhanje i potopi u njega krušne mrvice.
- Stavi u veću posudu mljeveno meso pa dodaj prženi luk, mrvice, sol, papar, jaje i peršin. Sve dobro izmiješaj. Od smjese oblikuj loptice promjera 2,5 do 3 centimetra.
- Zagrij dvije žlice maslaca i spuštaj okruglice u tavu ili posudu za pečenje. Prži ih sa svih strana dok ne porumene. Tijekom prženja protresi povremeno posudu. Prema potrebi dodaj još maslaca.
- Pržene okruglice stavi u zdjelu i drži na toplome. U preostali maslac u posudi umiješaj brašno, postupno dodaj vrhnje i listiće sira pa miješaj dok se umak ne zgusne i sir otopi. Prema ukusu začini s još soli i papra te prelij umakom okruglice u zdjeli.
Dobar tek!