Recepti 14. listopada 2014.

Pileći tart s povrćem

Pileći tart s povrćem
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće možete blanširati ili nekoliko minuta prokuhati na pari pa dobivenim nadjevom napunite tart

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 313

Potrebno vam je

  • 450 g krumpir, mladi
  • 7 kom bjelanjak kokošji
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 0.50 žličica sol
  • 110 g grašak zeleni, u zrnu
  • 110 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 110 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 110 g mrkva, crvena
  • 250 g gouda punomasni
  • 300 g Pileća prsa
  • 200 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 žličica vlasac ( listovi)
  • papar

Priprema

  1. Namastite okrugli kalup za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Ugrijte pećnicu na 180°C. Naribajte kuhane krumpire i stavite ih u posudu pa umiješajte jedan bjelanjak, brašno, ulje i sol. Istresite smjesu u kalup i utisnite u dno.
  2. Pecite 20-25 minuta dok ne dobije boju. Za to vrijeme pripremite povrće i meso. Prokuhajte povrće nekoliko minuta, a meso prepržite na malo masnoće dok ne dobije boju. Kad je kora gotova, izvadite je iz pećnice i nadjenite povrćem. Pospite naribanim sirom i dodajte meso.
  3. Umutite preostale bjelanjke s kiselim vrhnjem pa začinite vlascem i paprom. Prelijte preko tarta i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu na de peče 50-60 minuta, a 20 minuta prije kraja maknite aluminijsku foliju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.