gastro postao
Povrće možete blanširati ili nekoliko minuta prokuhati na pari pa dobivenim nadjevom napunite tart
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 313
Potrebno vam je
- 450 g krumpir, mladi
- 7 kom bjelanjak kokošji
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 0.50 žličica sol
- 110 g grašak zeleni, u zrnu
- 110 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 110 g cvjetača (listovi i cvijet)
- 110 g mrkva, crvena
- 250 g gouda punomasni
- 300 g Pileća prsa
- 200 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 žličica vlasac ( listovi)
- papar
Priprema
- Namastite okrugli kalup za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Ugrijte pećnicu na 180°C. Naribajte kuhane krumpire i stavite ih u posudu pa umiješajte jedan bjelanjak, brašno, ulje i sol. Istresite smjesu u kalup i utisnite u dno.
- Pecite 20-25 minuta dok ne dobije boju. Za to vrijeme pripremite povrće i meso. Prokuhajte povrće nekoliko minuta, a meso prepržite na malo masnoće dok ne dobije boju. Kad je kora gotova, izvadite je iz pećnice i nadjenite povrćem. Pospite naribanim sirom i dodajte meso.
- Umutite preostale bjelanjke s kiselim vrhnjem pa začinite vlascem i paprom. Prelijte preko tarta i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu na de peče 50-60 minuta, a 20 minuta prije kraja maknite aluminijsku foliju.