gastro postao
Pripremite marinadu i uživajte u nježnim tonovima piletine koji će osvojiti sve zaljubljenike u mediteransku kuhinju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 505
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 4 žlica jogurt (3.2% masti)
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- bosiljak, vezica
- sol
- papar
Priprema
- U većoj zdjeli dobro izmiješajte sve sastojke. Dodajte meso i prekrijte ga marinadom sa svih strana. Ostavite u hladnjaku 2h.
- Piletinu izvadite 30 min prije pečenja i ostavite na sobnoj temperaturi.
- Na srednje zagrijanom roštilju pecite piletinu 30-40 min uz češće okretanje.
Pripremite marinadu i uživajte u nježnim tonovima piletine koji će osvojiti sve zaljubljenike u mediteransku kuhinju