Recepti 19. studenoga 2014.

Piletina na mediteranski

piletina na mediteranski
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite marinadu i uživajte u nježnim tonovima piletine koji će osvojiti sve zaljubljenike u mediteransku kuhinju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 505

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 4 žlica jogurt (3.2% masti)
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • bosiljak, vezica
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U većoj zdjeli dobro izmiješajte sve sastojke. Dodajte meso i prekrijte ga marinadom sa svih strana. Ostavite u hladnjaku 2h.
  2. Piletinu izvadite 30 min prije pečenja i ostavite na sobnoj temperaturi.
  3. Na srednje zagrijanom roštilju pecite piletinu 30-40 min uz češće okretanje.

Pripremite marinadu i uživajte u nježnim tonovima piletine koji će osvojiti sve zaljubljenike u mediteransku kuhinju

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.