gastro postao
Unesite dah španjolske kuhinje u svoj dom!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 1 šalica vino bijelo
- 3 režanj češnjak
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 3 šalica rajčica, crvena
- 6 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 mala žlica majčina dušica
- 1 žlica list bosiljka
- 0.50 šalica masline, zelene, slane konzerv.
- 0.25 šalica peršin, list
- sol
- papar
- sir tilzit
Priprema
- Ugrijte ulje i dvije žlice bijelog vina u tavi. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta. Izvadite je i ostavite sa strane.
- Prepržite češnjak pa dodajte luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte rajčice i pustite da zavrije. Smanjite vatru i ulijte pola šalice bijelog vina. Kuhajte desetak minuta pa začinite majčinom dušicom i bosiljkom te nastavite kuhati još pet minuta.
- Vratite piletinu u tavu i poklopite. Kuhajte dok meso ne bude gotovo. Ubacite masline i peršin. Začinite solju i paprom pa pospite ribanim sirom.
Izvor Skuhatćute