gastro postao
Povrće kombinirajte prema ukusu i sezoni, a kod sezama pazite da vam ne zagori jer će postati gorak i pokvariti dojam
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 247
Potrebno vam je
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom crvena paprika
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom paprika, babura
- 50 g sjemenke sezama, oljuštene suhe
- curry
- sol
- peperoncin
- ulje maslinovo
Priprema
- Pileća prsa operite pod mlazom hladne vode. Osušite i narežite na tanke i duguljaste komade. Povrće također operite, očistite te narežite na tanke i duge ploške.
- Wok dobro zagrijte da biste stijenke pripremili za pečenje. U zagrijani wok ulijte malo maslinova ulja, zavrtite wok nekoliko puta da ulje zahvati stijenke.
- Dodajte sezam i nasjeckanu piletinu te posolite krupnom morskom soli. Kada meso dobije zlatnožutu boju, izvadite ga i ostavite na toplom.
- Na ulje od pečenja dodajte nasjeckano povrće. Kratko ga pirjajte da uvene pa vratite hrskavu piletinu.
- Dodajte još malo sezama, žličicu curryja i vrh peperoncina. Kratko pecite, protresite i jako toplo servirajte.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši