Recepti 03. listopada 2014.

Pita od krumpira s čilijem i porilukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kompletan obrok u vidu najukusnije pite

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 317

Tijesto

  • 170 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom čili papričica
  • 2 žlica majčina dušica
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica voda

Nadjev

  • 350 g krumpir, mladi
  • 250 g poriluk (cijeli)
  • 55 g gouda punomasni
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 55 g rukola
  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Za tijesto pomiješajte brašno, prstohvat soli, čili i majčinu dušicu te dodajte ulje izmiješano s vodom i jajetom. Umijesite tijesto. Prekrijte i ostavite 30 minuta.
  2. Pripremite nadjev. kuhajte krumpir u kipućoj vodi deset minuta. Poriluk kuhajte na pari iznad krumpira šest-sedam minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C i unutra stavite lim za pečenje da se ugrije.
  3. Tijesto tanko razvaljajte i njime obložite lim. Polovicu sira pospite po podlozi od tijesta. Pomiješajte narezani krumpir, poriluk, ostatak sira, vlasac, sol i papar. Na podlogu stavite pola te smjese. Pospite nasjeckanom rukulom, a na vrh stavite ostatak smjese od krumpira i poriluka.
  4. Jaja zamutite i dodajte skoro uzavrelo mlijeko. Ulijte u pitu. Pecite 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.