gastro postao
Kompletan obrok u vidu najukusnije pite
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 317
Tijesto
- 170 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom čili papričica
- 2 žlica majčina dušica
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica voda
Nadjev
- 350 g krumpir, mladi
- 250 g poriluk (cijeli)
- 55 g gouda punomasni
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- 55 g rukola
- 2 kom jaje kokošje
- 150 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Za tijesto pomiješajte brašno, prstohvat soli, čili i majčinu dušicu te dodajte ulje izmiješano s vodom i jajetom. Umijesite tijesto. Prekrijte i ostavite 30 minuta.
- Pripremite nadjev. kuhajte krumpir u kipućoj vodi deset minuta. Poriluk kuhajte na pari iznad krumpira šest-sedam minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C i unutra stavite lim za pečenje da se ugrije.
- Tijesto tanko razvaljajte i njime obložite lim. Polovicu sira pospite po podlozi od tijesta. Pomiješajte narezani krumpir, poriluk, ostatak sira, vlasac, sol i papar. Na podlogu stavite pola te smjese. Pospite nasjeckanom rukulom, a na vrh stavite ostatak smjese od krumpira i poriluka.
- Jaja zamutite i dodajte skoro uzavrelo mlijeko. Ulijte u pitu. Pecite 40 minuta.
Izvor Skuhatćute