gastro postao
Ispirjajte svinjetinu, stavite s prutićima od lisnatog tijesta malo u pećnicu i to je to. Za 30 minuta imate ukusan, a krajnje jednostavan ručak.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 278
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 0.25 šalica pasirana rajčica (passata)
- 450 g svježe sezonsko povrće
- 1 list tijesto za savijače
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica papar
Priprema
- Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. Ugrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi pa dodajte mljevenu svinjetinu, sol i papar. Neka dobro porumeni i neka nestane tekućine.
- Povrće propirjajte. Dodajte umak od rajčica i povrće svinjetini u tavi. Dobro promiješajte.
- Podijelite smjesu na četiri dijela, stavite je u četiri male posude ili stavite svu smjesu u veću posudu za pečenje.
- Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i narežite na prutiće. Na vrh pite stavite, prekriženo, prutiće od tijesta. Pecite na temperaturi od 200°c od 10 do 12 minuta.
Izvor Skuhatćute