Recepti 13. listopada 2014.

Pita od pirjane svinjetine

gastro postao gastro.24sata.hr
Ispirjajte svinjetinu, stavite s prutićima od lisnatog tijesta malo u pećnicu i to je to. Za 30 minuta imate ukusan, a krajnje jednostavan ručak.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 278

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 0.25 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 450 g svježe sezonsko povrće
  • 1 list tijesto za savijače
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica papar

Priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. Ugrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi pa dodajte mljevenu svinjetinu, sol i papar. Neka dobro porumeni i neka nestane tekućine.
  2. Povrće propirjajte. Dodajte umak od rajčica i povrće svinjetini u tavi. Dobro promiješajte.
  3. Podijelite smjesu na četiri dijela, stavite je u četiri male posude ili stavite svu smjesu u veću posudu za pečenje.
  4. Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i narežite na prutiće. Na vrh pite stavite, prekriženo, prutiće od tijesta. Pecite na temperaturi od 200°c od 10 do 12 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.