Recepti 13. listopada 2014.

Pita od poriluka i gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite, s porilukom i lukom možete pirjati i sitno nasjeckanu dimljenu šunku ili slaninu kako biste piti dodali malo mesnog okusa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 433

Tijesto

  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Nadjev

  • 100 g poriluk (bijeli dio)
  • 3 kom mladi luk
  • 50 g maslac, neslani
  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • papar
  • 75 g parmezan
  • 100 g gljive miješane, razne
  • 1 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Umijesite prhko tijesto tako da brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte jaje, maslac narezan na listiće i vrhnje. Glatko tijesto prekrijte folijom i stavite u hladnjak na 30-60 minuta.
  2. Za to vrijeme na maslacu pirjajte poriluk i mladi luk narezan na tanke ploš-kice dok ne postane svijetložut. U mlijeku razmutite jaja, dodajte naribani sir te začinite solju i paprom.
  3. Tijestom obložite maslacem premazan okrugli kalup tako da pokrije dno i rubove. Posložite po njemu ohlađeni pirjani poriluk i luk pa prelijte smjesom od mlijeka i jaja. Po vrhu posložite oprane svježe gljive i ploške rajčice. Pecite 30-35 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.