gastro postao
Ako želite, s porilukom i lukom možete pirjati i sitno nasjeckanu dimljenu šunku ili slaninu kako biste piti dodali malo mesnog okusa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 433
Tijesto
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 mala žlica prašak za pecivo
Nadjev
- 100 g poriluk (bijeli dio)
- 3 kom mladi luk
- 50 g maslac, neslani
- 3 kom jaje kokošje
- 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- papar
- 75 g parmezan
- 100 g gljive miješane, razne
- 1 kom rajčica, crvena
Priprema
- Umijesite prhko tijesto tako da brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte jaje, maslac narezan na listiće i vrhnje. Glatko tijesto prekrijte folijom i stavite u hladnjak na 30-60 minuta.
- Za to vrijeme na maslacu pirjajte poriluk i mladi luk narezan na tanke ploš-kice dok ne postane svijetložut. U mlijeku razmutite jaja, dodajte naribani sir te začinite solju i paprom.
- Tijestom obložite maslacem premazan okrugli kalup tako da pokrije dno i rubove. Posložite po njemu ohlađeni pirjani poriluk i luk pa prelijte smjesom od mlijeka i jaja. Po vrhu posložite oprane svježe gljive i ploške rajčice. Pecite 30-35 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute