Recepti 03. listopada 2014.

Pita s gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjane šampinjone pomiješajte s feta sirom i svježim kravljim sirom te tom smjesom namažite kore prije pečenja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 38

Potrebno vam je

  • 4 kom tanke kore za štrudle
  • 1 kom luk ,crveni
  • češnjak
  • peršin, list
  • 500 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g feta sir
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Propirjajte luk, dodajte češnjak i peršin, miješajte te dodajte šampinjone. Pirjajte dok šampinjoni ne puste vodu.
  2. Od svježeg sira i naribanog feta sira, uz dodatak muškatnog oraščića, napravite smjesu kojoj dodajte ohlađene šampinjone. Nauljite koru, namažite smjesom te zarolajte u savijaču.
  3. Stavite u lim za pečenje, premažite smjesom od jaja i vrhnja te zapecite na 220°c oko pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.