gastro postao
Mješavina gljiva, luka i jetrice dat će neobičnu notu vašoj jesenskoj piti
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 459
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 200 g jetra pileća
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- sušeni timijan
Priprema
- Jetricu i gljive narežite na komadiće, luk nasjeckajte na tanje polumjesece.
- U tavi na malo maslinova ulja popržite luk, lagano posolite i pirjajte 5 min. Dodajte meso i kratko prepržite. Začinite s timjanom, ugasite vatru i lagano posolite.
- U drugoj tavi na malo ulja prepržite gljive i pirjajte ih dok sva voda ne ispari. Gljive pomiješajte s jetricom i lukom i pustite da se smjesa lagano ohladi.
- Lisnato tijesto podijelite na pola pa svaku polovicu posebno razvaljajte. Jednu polovicu premjestite u posudu za pečenje pa raspodijelite smjesu od jetrica, gljiva i luka te je prekrijte s drugom polovicom tijesta. Dobro presavinite rubove i premažite tijesto sa žumanjkom. Na par mjesta tijesto probodite vilicom. Pecite na 180°C oko 45 min.