Recepti 13. listopada 2014.

Pizza

Pizza
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski specijalitet koji nikad ne izlazi iz mode, a možete ga jesti gdje god i kad god

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2389

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 30 g kvasac, svježi
  • sol
  • 800 g šunka dimljena, kuhana
  • 150 g sir tilzit
  • šampinjoni (uzgojeni)
  • origano
  • masline, zelene, slane konzerv.

Priprema

  1. U posudu staviti 1 dl blago ugrijanog mlijeka, razmrvljeni kvasac, žličicu brašna i šećera. Poklopiti 5-10 minuta da uzađe.
  2. U posudu staviti brašno, u sredini napraviti rupu i u nju usuti uzašli kvasac u mlijeku. Dodati žlicu ulja, malo soli i umijesiti tijesto, pustiti da se diže 45 minuta te ga ponovno premijesiti.
  3. Namastiti posudu za pečenje s uljem, pa tijesto razvući preko cijele posude. Tijesto zatim namazati pireom od rajčica, posložiti šunku, šampinjone i na kraju sir. Posuti origanom. Peći u pećnici na najvišoj temperaturi, 20-30 minuta, ovisno o debljini tijesta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.