gastro postao
Talijanski specijalitet koji nikad ne izlazi iz mode, a možete ga jesti gdje god i kad god
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2389
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 30 g kvasac, svježi
- sol
- 800 g šunka dimljena, kuhana
- 150 g sir tilzit
- šampinjoni (uzgojeni)
- origano
- masline, zelene, slane konzerv.
Priprema
- U posudu staviti 1 dl blago ugrijanog mlijeka, razmrvljeni kvasac, žličicu brašna i šećera. Poklopiti 5-10 minuta da uzađe.
- U posudu staviti brašno, u sredini napraviti rupu i u nju usuti uzašli kvasac u mlijeku. Dodati žlicu ulja, malo soli i umijesiti tijesto, pustiti da se diže 45 minuta te ga ponovno premijesiti.
- Namastiti posudu za pečenje s uljem, pa tijesto razvući preko cijele posude. Tijesto zatim namazati pireom od rajčica, posložiti šunku, šampinjone i na kraju sir. Posuti origanom. Peći u pećnici na najvišoj temperaturi, 20-30 minuta, ovisno o debljini tijesta.