gastro postao
                                            
                                        
                                    Talijanski specijalitet koji nam nikada neće dosaditi
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 510
Potrebno vam je
- 800 g pšenično brašno, bijelo
 - 2 kom mozzarella
 - 300 g kuhana šunka
 - 7 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - origano
 - 4 žlica ulje suncokretovo
 - 3 žlica kapari
 - 1 vezica bosiljak, vezica
 - 3 žlica parmezan
 
Priprema
- Napravite tijesto i oblikujte 6 pizza. Namažite tijesto uljem.
 - Malo razrijedite vodom rajčice ako su preguste, posolite ih i popaprite, umiješajte origano. Time premažite pizze.
 - Narežite sir na komadiće i rasporedite ga na pizze naizmjenično s šunkom. Nakapajte uljem.
 - Pecite u pećnici na 225 stupnjeva C oko 40 minuta.
 
Talijanski specijalitet koji nam nikada neće dosaditi