gastro postao
Talijanski specijalitet koji nam nikada neće dosaditi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 510
Potrebno vam je
- 800 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom mozzarella
- 300 g kuhana šunka
- 7 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- sol
- svježe mljeveni papar
- origano
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 3 žlica kapari
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 3 žlica parmezan
Priprema
- Napravite tijesto i oblikujte 6 pizza. Namažite tijesto uljem.
- Malo razrijedite vodom rajčice ako su preguste, posolite ih i popaprite, umiješajte origano. Time premažite pizze.
- Narežite sir na komadiće i rasporedite ga na pizze naizmjenično s šunkom. Nakapajte uljem.
- Pecite u pećnici na 225 stupnjeva C oko 40 minuta.
Talijanski specijalitet koji nam nikada neće dosaditi