Recepti 24. srpnja 2018.

Pohani cvjetovi tikvica - delicija koju obožavamo

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako tikvice volimo, cvjetove tikvica definitivno obožavamo. Pripremite ih na jednostavan, ali neodoljivo ukusan način i zaljubite se u ovu divnu, delikatnu deliciju.

Iako su tikvice definitivni favoriti ljetnih tanjura, cvjetovi tikvica, pomalo zaboravljeni i ostavljeni po strani, skrivaju divne, nježne okuse i zapravo su daleko veća delicija od samih tikvica.

 

Možda vas zanima... Polpete: Super ukusne tikvice u novom ruhu Recepti

 

Poprilično su delikatni, pa pripazite da ih ne pokidate kod branja. Važno je da ostanu cijeli kako biste ih kasnije mogli puniti i jednostavnije baratati s njima.

Puniti ih možete sirnim nadjevima poput onog od ricotte i omiljenog začinskog bilja ili pak štapića mozzarelle. Svakako obratite pažnju i na činjenicu da cvjetovima nije potrebno dugo prženje u ulju već su gotovi u nekoliko sekundi, pa bi i punjenje trebalo biti što jednostavnije.

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza

 

Pripremite jaja i brašno, uvaljajte cvjetove i pripremite se za slasno uživanje. Poslužiti ih možete same, uz omiljeni umak, kao prilog mesnim i ribljim jelima ili kao dio sendviča ili tortilje. 

 

Pohane tikvice Možda vas zanima... Spojite nespojivo: Pohani cvjetovi tikvica u tortilji None

 


 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 20 cvjetova tikvica
  • 3 jaja
  • 80 g brašna
  • Ulje
  • Sol, papar


Postupak pripreme:

  1. Neoštećene cvjetove od tikvica najprije operite, a zatim ih osušite.
  2. U posudi pomiješajte brašno, sol i papar. 
  3. U drugoj posudi umutite jaja.
  4. Cvjetove najprije uvaljajte u brašno, pa u jaja, a zatim ih pržite u vrućem ulju dok ne poprime boju.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.