gastro postao
Idealan obrok za sve koji u svojoj prehrani ne koriste namirnice životinjskog podrijetla, prepun boja i hranjivih tvari
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 360
Umak
- 25 g sušeni vrganji
- 4 kom inćun
- 2 režanj češnjak
- 700 ml pasirana rajčica (passata)
- 8 kom masline, crne
- 1 šaka bosiljak, vezica
Popečci
- 1 kom jaje kokošje
- 400 g ricotta
- muškatni oraščić
- 40 g parmezan
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- aceto balsamico
Salata
- 400 g tikvice, zelene
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- 1 šaka menta
- 1 prema želji limun
Priprema
- Stavite gljive u posudu i prelijte vrelom vodom. Pomiješajte jaje s ricottom, četvrtinom naribanoga muškatnog praščila, limunovom koricom, parmezanom i brašnom te sve dobro izmiješajte. Stavite žlicu ulja u tavu pa žlicom dodajte smjesu u tavu.
- U vatrostalnu posudu stavite inćune, žlicu ulja, sušeni čili i češnjak. Nasjeckajte gljive pa ih dodajte s pola vode u kojoj su se namakale u passatu te začinite solju i paprom. Neka sve zakuha pa dodajte masline. Umiješajte nasjeckan bosiljak, a nekoliko listića ostavite za ukras.
- Naribajte tikvice pa posolite i popaprite. Prelijte limunovim sokom pa dodajte limunovu koru i maslinovo ulje. Nasjeckajte čili i pospite s pola količine metvice. Sve promiješajte. Poslužite popečke, umak i salatu te ukrasite ostatkom bosiljka i metvice pa prelijte balzamičkim octom.
Izvor Skuhatćute