Recepti 03. listopada 2014.

Popečci sa salatom od tikvica

gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan obrok za sve koji u svojoj prehrani ne koriste namirnice životinjskog podrijetla, prepun boja i hranjivih tvari

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 360

Umak

  • 25 g sušeni vrganji
  • 4 kom inćun
  • 2 režanj češnjak
  • 700 ml pasirana rajčica (passata)
  • 8 kom masline, crne
  • 1 šaka bosiljak, vezica

Popečci

  • 1 kom jaje kokošje
  • 400 g ricotta
  • muškatni oraščić
  • 40 g parmezan
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • aceto balsamico

Salata

  • 400 g tikvice, zelene
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • 1 šaka menta
  • 1 prema želji limun

Priprema

  1. Stavite gljive u posudu i prelijte vrelom vodom. Pomiješajte jaje s ricottom, četvrtinom naribanoga muškatnog praščila, limunovom koricom, parmezanom i brašnom te sve dobro izmiješajte. Stavite žlicu ulja u tavu pa žlicom dodajte smjesu u tavu.
  2. U vatrostalnu posudu stavite inćune, žlicu ulja, sušeni čili i češnjak. Nasjeckajte gljive pa ih dodajte s pola vode u kojoj su se namakale u passatu te začinite solju i paprom. Neka sve zakuha pa dodajte masline. Umiješajte nasjeckan bosiljak, a nekoliko listića ostavite za ukras.
  3. Naribajte tikvice pa posolite i popaprite. Prelijte limunovim sokom pa dodajte limunovu koru i maslinovo ulje. Nasjeckajte čili i pospite s pola količine metvice. Sve promiješajte. Poslužite popečke, umak i salatu te ukrasite ostatkom bosiljka i metvice pa prelijte balzamičkim octom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.