Recepti 26. srpnja 2022.

Popularna jogurtica sa svježim kupinama

Jogurt torta s kupinama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi osvježavajuću tortu s jogurtom i kupinama koja će oduševiti na prvi zalogaj

Prave sladokusce visoke ljetne temperature ne mogu spriječiti da uživaju u kremastim desertima, jednostavno ih je potrebno prilagoditi sezoni. Jedan od takvih sezonskih deserata je popularna "jogurtica" za koju je korištenje pećnice minimalno, a užitak u okusima je maksimalan.

Sezona svježih kupina je počela tako da je sada idealno vrijeme za kolače u kojima je ova zdrava bobica zvijezda. 

 

Možda vas zanima... Brzinski sladoled od svježeg sira i kupina Recepti


Sastojci:

Za biskvit: 

  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice brašna 
  • 1 jaje

Za kremu:

  • 3 čaše čvrstog jogurta
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 3 listića želatine
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g kupina

Priprema:

  1. Najprije pripremi biskvit. U posudi izradi žumanjak i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu i zatim umiješaj brašno. U drugoj posudi mikserom izradi bjelanjak u čvrsti snijeg te ga pažljivo umiješaj u smjesu žumanjaka, šećera i brašna. 
  2. Biskvit izlij u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnožutu boju. 
  3. Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije izradi slatko vrhnje u šlag. 
  4. Listove želatine nakvasi u vodi dok ne omekšaju i zatim ocijedi. Jednu čašu jogurta u loncu zagrij do vrenja i zatim dodaj želatinu i miješaj dok se ne otopi. 
  5. U posebnoj posudi pomiješaj preostali jogurt i šećer te dodaj otopljenu želatinu s jogurtom. U smjesu umiješaj i šlag od slatkog vrhnja. 
  6. Kada je krema spremna, dodaj svježe kupine i pažljivo promiješaj kako bi ih spojila s kremom. 
  7. Kremu izlij na biskvit u kalupu i kolač stavi u hladnjak da se stisne. Serviraj ga hladnog, s nekoliko svježih kupina kao ukras.

Ako voliš ljetne bobice, isprobaj i ove ljetne recepte:

 

Možda vas zanima... Mileram torta sa slatkim od kupine - lažni cheesecake iz lonca Kolumne Možda vas zanima... Sočni muffini za najveće ljubitelje malina Recepti Kolač s borovnicama Možda vas zanima... Brzinski kolač s borovnicama i limunom za slađi kraj dana Recepti Možda vas zanima... Odličan ledeni desert od borovnica iz blendera Recepti Možda vas zanima... Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo Kolumne
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:57 19. Lipanj 2022.

    odlično