Recepti 03. listopada 2014.

Poriluk na maslacu s kestenima i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Okusi jeseni na vašem tanjuru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 804

Potrebno vam je

  • 400 g poriluk (cijeli)
  • 50 g maslac, neslani
  • 100 g slanina suha, masna
  • 200 g kesten
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte veću tavu pa dodajte maslac i tanke kriške slanine.
  2. Pirjajte na laganoj vatri dok slanina ne počne puštati masnoću, a zatim pojačajte vatru da slanina dobije boju (3-4 min). Dodajte krupnije narezane očišćene kestene i poriluk narezan na veće kolutove te pirjajte otprilike 5 min.
  3. Posolite i dobro popaprite pa skinite s vatre.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.