Recepti 01. prosinca 2019.

Povratak u osnove kuhanja: Pečena pileća prsa

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tvoj novi najdraži recept za pečena pileća prsa koji te nikada neće iznevjeriti!

Piletina je veoma svestran izvor proteina. Može se jesti na mnogo načina, a mi ti donosimo recept za onaj najjednostavniji. Ona je osnovni sastojak zdravih jela i pomaže ti zadržati mišićnu masu. U samo 100 grama ima 102 kalorije koje će te držati sitom.

 

Piletina s grožđem Možda vas zanima... Pečena piletina s grožđem: Čista petica Recepti

 

Ovaj recept vraća te u osnove kuhanja - tako je jednostavan, a tako fin. Više se neće dogoditi da napraviš piletinu bez okusa ili da ona bude presuha, ako ćeš pratiti ove upute.

Sastojci:

  • 4 pileća prsa bez kostiju - neka budu jednolika
  • 1 žlica rastopljenog maslaca ili maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice (dimljene) paprike 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  1. Napuni veliku posudu 1 litrom tople vode i u nju dodaj 1/4 žličice soli. Promiješaj dok se sol ne rastopi. Uzmi pileća prsa i stavi ih u vodu na 15 minuta. Također, posudu možeš pokriti i ostaviti u hladnjaku do 6 sati. 
  2. Izvadi pileća prsa i isperi ih hladnom vodom, a zatim ih osuši papirnatim ručnicima.
  3. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  4. Pileća prsa stavi u veliku posudu za pečenje te s obje strane premaži otopljenim maslacem ili maslinovim uljem.
  5. U zasebnoj maloj zdjeli umuti sol, papar, češnjak u prahu i papar dok se ne sjedine. Zatim ravnomjerno rasporedi dobivenu smjesu preko piletine s obje strane.
  6. Peci 15-18 minuta ili dok se piletina ne ispeče i izgubi svoju bijelo-rozu boju. Preporučujemo upotrebu termometra za kuhanje kako bi točno znala kada je u potpunosti pečena - u najdebljem dijelu mesa trebalo bi biti 70 stupnjeva!
  7. Ako želiš da piletina bude hrskava na vrhu posljednje 3 minute pojačaj temperaturu ili uključi gornji pekač . Pazi da ne pretjeraš te da meso ne bude pregoreno!
  8. Nakon što je piletina pečena, izvadi tavu iz pećnice i pusti da piletina odstoji najmanje 5-10 minuta.
  9. Posluži toplo. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Dobra ideja: Pečena piletina u bijelom vinu Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.