gastro postao
Tvoj novi najdraži recept za pečena pileća prsa koji te nikada neće iznevjeriti!
Piletina je veoma svestran izvor proteina. Može se jesti na mnogo načina, a mi ti donosimo recept za onaj najjednostavniji. Ona je osnovni sastojak zdravih jela i pomaže ti zadržati mišićnu masu. U samo 100 grama ima 102 kalorije koje će te držati sitom.
Ovaj recept vraća te u osnove kuhanja - tako je jednostavan, a tako fin. Više se neće dogoditi da napraviš piletinu bez okusa ili da ona bude presuha, ako ćeš pratiti ove upute.
Sastojci:
- 4 pileća prsa bez kostiju - neka budu jednolika
- 1 žlica rastopljenog maslaca ili maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice (dimljene) paprike
Priprema:
- Napuni veliku posudu 1 litrom tople vode i u nju dodaj 1/4 žličice soli. Promiješaj dok se sol ne rastopi. Uzmi pileća prsa i stavi ih u vodu na 15 minuta. Također, posudu možeš pokriti i ostaviti u hladnjaku do 6 sati.
- Izvadi pileća prsa i isperi ih hladnom vodom, a zatim ih osuši papirnatim ručnicima.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Pileća prsa stavi u veliku posudu za pečenje te s obje strane premaži otopljenim maslacem ili maslinovim uljem.
- U zasebnoj maloj zdjeli umuti sol, papar, češnjak u prahu i papar dok se ne sjedine. Zatim ravnomjerno rasporedi dobivenu smjesu preko piletine s obje strane.
- Peci 15-18 minuta ili dok se piletina ne ispeče i izgubi svoju bijelo-rozu boju. Preporučujemo upotrebu termometra za kuhanje kako bi točno znala kada je u potpunosti pečena - u najdebljem dijelu mesa trebalo bi biti 70 stupnjeva!
- Ako želiš da piletina bude hrskava na vrhu posljednje 3 minute pojačaj temperaturu ili uključi gornji pekač . Pazi da ne pretjeraš te da meso ne bude pregoreno!
- Nakon što je piletina pečena, izvadi tavu iz pećnice i pusti da piletina odstoji najmanje 5-10 minuta.
- Posluži toplo. Dobar tek!