Recepti 17. prosinca 2019.

Provjeri koja su to tri najbolja blagdanska priloga

gastro postao gastro.24sata.hr
Kako ne bi u zadnji tren morala razmišljati o prilozima koje ćeš napraviti za vrijeme obih blagdana provjeri tri koja smo izabrali mi!

Krumpiri, krumpiri, krumpiri. Kuhani, pečeni, pire - sve smo već isprobali, ali uvijek im se vraćamo. U nastavku teksta izdvojili smo tri priloga koja svakako vrijedi napraviti za vrijeme blagdana, a popis ne bi bio dovoljno dobar, kada se na njemu ne bi našli upravo krumpiri. No, kako bi unijeli malo mašte i veselja, donosimo ti njihove "modernizirane" recepte, a osim njih, pogriješiti ne možeš niti s mlincima ili ovim slasnim prokulicama.

Prokulice

Iako nisu jedno od omiljenih jela, prokulice su izuzetno zdrave, a lake za pripremu. Ako si skeptična prema njima, ovaj će prilog promijeniti tvoje mišljenje. Med, jabučni ocat i senf stvorit će divan, hrskav pokrov, a iznutra će biti mekane. 



Prokulice Možda vas zanima... Zapečene i mirisne prokulice s medom i senfom Recepti

 

Prokulice | Author: Stockfood foto: Stockfood

Mlinci

Za ove blagdane oduševi svoje ukućane i pripremi domaćem mlince. Njihova priprema jednostavne je te su ti potrebna samo tri sastojka – brašno, voda i sol. Količina namirnica u ovom receptu bit će ti sasvim dovoljna za dva obiteljska ručka, a predlažemo ti da ostatak družiš u zatvorenoj vrećici.



Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za domaće mlince Recepti

 

 | Author: Gordana Kovačić foto: Gordana Kovačić

Pire krumpir

Pire krumpir jedan je od najčešćih priloga jelima i bilo bi šteta ne napraviti ga savršeno. Stoga, pažljivo biraj vrstu krumpira - najidealniji su lički krumpiri sorte Desirre i Victoria, zatim pazi na rezanje - krumpir uvijek treba rezati na jednake komade. Stavi ga u lonac s hladnom posoljenom vodom, kuhaj dok ne omekša, procijedi ga, dodaj mlijeko ili vrhnje sobne temperature i začini ga solju i paprom po želji. 

To bi bile neke općenite upute, a u nastavku teksta mi ti donosimo dvije verzije pire krumpira. Kako bi unijela malo mašte i zabave, probaj napraviti pire krumpir s butternut tikvom ili zamijeni "obični" krumpir batatom i napravi najslađi pire od batata. Dobar tek!

Slatki pire Možda vas zanima... Slađi od krumpira: Napravite pire od batata Recepti

 

Pire od batata | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.