Recepti 13. prosinca 2019.

Zaokret u blagdanskom klasiku: Pire krumpir s butternut tikvom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj pire krumpir butternut tikvom izvrstan je zaokret u ovom blagdanskom klasiku. Butternut tikva dodaje slatkoću i lijepu boju pire krumpiru koji će se sada zasigurno isticati na tvojem blagdanskom stolu!

Vjerojatno su svi već vidjeli mnogo recepata za pire krumpir, no ovaj donosi moderni zaokret koji će rezultirati lijepom bojom i slatkoćom koju ćeš pamtiti danima.

Ovaj jednostavan recept sjajan je način kako da na svoj blagdanski stol uvrstiti nešto novo koristeći dobre, stare i provjerene sastojke. 

 

Možda vas zanima... Slasne polpete od pire krumpira i sira Recepti

 

Sastojci:

  • 1 kg butternut tikve
  • 1 kg krumpira
  • 3 žlice maslaca narezanog na malene kocke
  • 120 mililitara nemasnog mlijeka
  • 2 žlice nasjeckanog vlasaca 
  • 1 žlica nasjeckane kadulje
  • sol, papar

 

Možda vas zanima... Popečci od butternut tikve s pancetom Kolumne

 

Priprema:

  1. Oguli butternut tikvu i očisti njene koštice. Nareži ju na što sličnije malene kockice, otprilike dva centimetra debljine.
  2. Oguli krumpir i također ga nareži na što sličnije kockice, također otprilike dva centimetra debljine.
  3. Stavi sve u lonac i napuni ga s dovoljno vode da prekrije krumpir i tikvu. Dodaj jednu žličicu soli i pričekaj da voda zakipi. Pusti da sve zajedno krčka otprilike 10 minuta - sve dok krumpir ne možeš lako probosti vilicom.
  4. Ocijedi tikvu i krumpir i vrati ih natrag u lonac. Pomiješaj ih koristeći gnječilicu za krumpir. Dodaj kockice maslaca i miješaj sve dok se maslac ne otopi. Dodaj mlijeko i miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Pire od krumpira začini solju i paprom po ukusu. Pomiješaj i nasjeckan vlasac i kadulju te posluži toplo. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.