gastro postao
Ovaj pire krumpir butternut tikvom izvrstan je zaokret u ovom blagdanskom klasiku. Butternut tikva dodaje slatkoću i lijepu boju pire krumpiru koji će se sada zasigurno isticati na tvojem blagdanskom stolu!
Vjerojatno su svi već vidjeli mnogo recepata za pire krumpir, no ovaj donosi moderni zaokret koji će rezultirati lijepom bojom i slatkoćom koju ćeš pamtiti danima.
Ovaj jednostavan recept sjajan je način kako da na svoj blagdanski stol uvrstiti nešto novo koristeći dobre, stare i provjerene sastojke.
Sastojci:
- 1 kg butternut tikve
- 1 kg krumpira
- 3 žlice maslaca narezanog na malene kocke
- 120 mililitara nemasnog mlijeka
- 2 žlice nasjeckanog vlasaca
- 1 žlica nasjeckane kadulje
- sol, papar
Priprema:
- Oguli butternut tikvu i očisti njene koštice. Nareži ju na što sličnije malene kockice, otprilike dva centimetra debljine.
- Oguli krumpir i također ga nareži na što sličnije kockice, također otprilike dva centimetra debljine.
- Stavi sve u lonac i napuni ga s dovoljno vode da prekrije krumpir i tikvu. Dodaj jednu žličicu soli i pričekaj da voda zakipi. Pusti da sve zajedno krčka otprilike 10 minuta - sve dok krumpir ne možeš lako probosti vilicom.
- Ocijedi tikvu i krumpir i vrati ih natrag u lonac. Pomiješaj ih koristeći gnječilicu za krumpir. Dodaj kockice maslaca i miješaj sve dok se maslac ne otopi. Dodaj mlijeko i miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
- Pire od krumpira začini solju i paprom po ukusu. Pomiješaj i nasjeckan vlasac i kadulju te posluži toplo. Dobar tek!