gastro postao
                                             
                                        
                                    Ili možda oboje... Ovo je definitivno jedan od ukusnijih načina pripreme cvjetače.
                                
                                
                                    
                                
                                S obzirom će biti ljutkasta, razblažite hrskavu cvjetaču s nekim laganim umakom od (grčkog) jogurta i svježeg začinskog bilja
Napomena: Mlaćenicu možete pripremiti tako da u šalicu mlijeka dodate žlicu limunovog soka i pustite da odstoji desetak minuta.
Sastojci:
- 1 cvjetača
- 100 g brašna
- 250 ml mlaćenice
- 100 g krušnih mrvica
- Ljuti umak
- Sol
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu, brašno, ljuti umak i žličicu soli.
- Cvjetove cvjetače umočite najprije u tu smjesu, a zatim u krušne mrvice.
- Pržite u suncokretovom ulju na srednje jakoj vatri, 2-3 minute.
- Kad postanu smećkasti i hrskavi, izvadite ih i položite na papirnati ubrus.
- Po želji dodatno posolite i popaprite.
Poslužite odmah i uživajte!
 
        
     
 
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    