gastro postao
Brzinski ručak koji ekspresno ubija loše raspoloženje.
Ako uživate u siru koji se razvlači i cvjetača vam je pri vrhu liste omiljenog povrća, ovo je pravi recept za vas.
Priprema traje dvadesetak minuta, a količina je dovoljna za šest serviranja. Funkcionira i kao ručak i kao večera, a pola kilograma sira osigurava sitost. Sir i ljuti umak su ujedno i recept za sreću pa svakako isprobajte ovu verziju cvjetače.
Sastojci:
- 2 glavice cvjetače
- 100 g maslaca
- 50 g brašna
- 600 ml mlijeka
- 1 žličica ljutog umaka
- 200 g naribane mozzarelle
- 300 g naribanog gauda sira
Priprema:
- Kuhajte cvjetaču 5-6 minuta u kipućoj vodi.
- U velikoj tavici otopite maslac, dodajte brašno i miješajte 2-3 minute. Ulijte mlijeko i miješajte dok se ne sjedini.
- Posolite i popaprite, a po želji dodajte i žličicu ljutog umaka. Kuhajte sve dok se ne počne zgušnjavati, oko 5 minuta.
- Maknite s vatre i otopite sir u smjesi. Na kraju dodajte cvjetaču i posolite još malo po potrebi.
Dobar tek!