gastro postao
Ako vam je ponestalo ideja čime puniti tortille, mi vam donosimo prijedlog
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 528
Potrebno vam je
- 6 kom tortilja
- 1 kom crvena paprika
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 4 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 kom čili papričica
- 80 g tvrdi sir
- 500 g grah,crveni
- 80 g parmezan
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom salata, zelena
- origano
Priprema
- Premažite crvenu papriku uljem i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°c oko 15 minuta dok kožica ne pocrni. Prekrijte je krpom, ostavite neka se ohladi te ogulite. Izmiksajte papriku u blenderu.
- U tavi na ulju pirjajte luk, zelenu papriku, origano i pire od rajčice. Umiješajte pire od crvene paprike, sjeckanu papričicu i tvrdi sir. Pecite tortille u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi.
- Nadjenite tortille prema želji zapečenim meksičkim grahom ili komadima začinjene piletine te pospite ribanim sirom, ribanom mrkvom i sjeckanom zelenom salatom. Poslužite uz umak od paprike.
Izvor Skuhatćute