gastro postao
Pureći file obogatite grahom i drugim voćem i ispecite kao roladu. Nećete biti razočarani.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 410
Potrebno vam je
- 800 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 200 g grah, šareni
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- ulje, biljno
- sol
- papar
- pileći temeljac
- 1.50 žlica gustin
Priprema
- Pureći file tanko narežite i stanjite batom za meso. Posolite ga i popaprite. Tikvicu ogulite i naribajte te posolite. Ocijedite je i dodajte joj naribanu mrkvu. Naribano povrće posložite ravnomjerno po fileu.
- Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na ulju. Nakon desetak minuta dodajte kuhani grah te sve promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta. Zalijte s malo pilećeg temeljca i vina te dodajte žlicu, dvije škrobnog brašna. Nakon pet minuta, kad se sve zgusne, smjesu rasporedite po naribanom povrću.
- Zamotajte roladu i stavite u foliju. Pecite je u zagrijanoj pećnici na 180°C od 20 do 25 minuta. Kad je puretina pečena, izvadite roladu iz folije i narežite na ploške te poslužite uz salatu i kuhani krumpir.
Kako bi smjesa bila što kompaktnija i lako se rezala, u ohlađenu smjesu za nadijevanje umiješajte jaje. U tom slučaju ne morate dodavati škrobno brašno. Umjesto purećeg filea možete nadjenuti i piletinu ili svinjetinu.
Izvor Skuhatćute