Recepti 03. listopada 2014.

Pureća rolada s grahom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pureći file obogatite grahom i drugim voćem i ispecite kao roladu. Nećete biti razočarani.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 410

Potrebno vam je

  • 800 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g grah, šareni
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • ulje, biljno
  • sol
  • papar
  • pileći temeljac
  • 1.50 žlica gustin

Priprema

  1. Pureći file tanko narežite i stanjite batom za meso. Posolite ga i popaprite. Tikvicu ogulite i naribajte te posolite. Ocijedite je i dodajte joj naribanu mrkvu. Naribano povrće posložite ravnomjerno po fileu.
  2. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na ulju. Nakon desetak minuta dodajte kuhani grah te sve promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta. Zalijte s malo pilećeg temeljca i vina te dodajte žlicu, dvije škrobnog brašna. Nakon pet minuta, kad se sve zgusne, smjesu rasporedite po naribanom povrću.
  3. Zamotajte roladu i stavite u foliju. Pecite je u zagrijanoj pećnici na 180°C od 20 do 25 minuta. Kad je puretina pečena, izvadite roladu iz folije i narežite na ploške te poslužite uz salatu i kuhani krumpir.Kako bi smjesa bila što kompaktnija i lako se rezala, u ohlađenu smjesu za nadijevanje umiješajte jaje. U tom slučaju ne morate dodavati škrobno brašno. Umjesto purećeg filea možete nadjenuti i piletinu ili svinjetinu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.