Recepti Doručak 05. veljače 2025.

Quesadilla za brz i ukusan doručak bogat proteinima

Doručak
10 MIN
10 MIN
1
JEDNOSTAVNO
Quesadilla za brz i ukusan doručak bogat proteinima
foto: @myfitnesspal Pinterest
Započni dan ukusnom i hranjivom quesadillom, koja spaja prozračnu kajganu, nemasnu pileću kobasicu i topljeni sir

Doručak se ne preskače! Međutim, kao i većina, nemaš vremena za komplicirane recepte ujutro? Nema problema. Proteinska quesadilla je brzo rješenje koje ne traži puno truda, a daje sve što je potrebno – dobar okus, kvalitetne sastojke i dugotrajan osjećaj sitosti. Spoj jaja, kobasice i sira u hrskavoj tortilji čini savršen balans između jednostavnosti i hranjive vrijednosti.

Varijacije na temu

Priprema traje svega 20-ak minuta, a sve sastojke vjerojatno već imaš u hladnjaku. Možeš je napraviti unaprijed, ponijeti sa sobom i podgrijati kad god zatrebaš brz i hranjiv obrok.

Quesadilla se lako prilagođava – možeš dodati povrće, zamijeniti kobasicu nemasnim mesom ili napraviti vegetarijansku verziju s grahom i paprikom. Ako ti je cilj doručak koji će ti dati energiju bez osjećaja težine, ova quesadilla je pravi izbor.

Ne gasi ekran dok kuham

Quesadilla
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pileća kobasica 35 g
  • Jaje 1 kom
  • Bjelanjak 2 žlica
  • Posni sir 3 žlica
  • Mladi luk 2 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Cheddar 30 g
  • Tortilja 1 kom
  • Guacamole umak
Postupak
  1. Dodaj nasjeckanu pileću kobasicu u malu neprianjajuću tavu i prži na srednje jakoj vatri dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskava na rubovima. Kad je gotova, izvadi je iz tave i ostavi sa strane.


  2. Dok se kobasica prži, razbij jaja u zdjelu i začini ih solju i crnim paprom po ukusu. Dodaj svježi sir i nasjeckani mladi luk te sve dobro izmiješaj pjenjačom.


  3. Namaži tavu uljem i dodaj smjesu jaja. Peci na srednje jakoj vatri, povremeno preklapajući smjesu dok se jaja ne stisnu i vlaga ne ispari, 2-3 minute, zatim makni s vatre.


  4. Zagrij čistu veliku tavu ili gril tavu na srednje niskoj vatri i namaži je uljem, zatim dodaj tortilju.


  5. Na donju polovicu tortilje rasporedi polovicu sira tako da prekrije pola tortilje. Na sir dodaj jaja, kobasicu i preostali sir, zatim peci dok donja strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava, 2-3 minute. Preklopi tortilju i okreni je, nastavi peći dok se sir ne otopi.


  6. Nareži quesadillu na 3 dijela i posluži.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

345 kcal

17 %

MASTI

18,00 g

25 %

KOLESTEROL

0,20 g

0 %

UH

25,00 g

9 %

PROTEINI

35,00 g

70 %

Quesadille možeš spremiti u hladnjak do 4 dana, a najbolje je podgrijati je u tavi ili pećnici kako bi ostala hrskava. Ako je zamrzavaš, omotaj je folijom i samo zagrij prije posluživanja.

Doznaj i ovo o doručku!

jaja Benedict Možda vas zanima... JAJA BENEDICT 8 verzija slavnog doručka Recepti doručak, brunch Možda vas zanima... Kada doručkovati – i zašto to vrijeme nije isto za svakoga? Špajza avocado flatbread Možda vas zanima... Od samo 3 sastojka pripremi viralne pogačice od avokada Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:47 05. Veljača 2025.

    Fino