Započni dan ukusnom i hranjivom quesadillom, koja spaja prozračnu kajganu, nemasnu pileću kobasicu i topljeni sir
Doručak se ne preskače! Međutim, kao i većina, nemaš vremena za komplicirane recepte ujutro? Nema problema. Proteinska quesadilla je brzo rješenje koje ne traži puno truda, a daje sve što je potrebno – dobar okus, kvalitetne sastojke i dugotrajan osjećaj sitosti. Spoj jaja, kobasice i sira u hrskavoj tortilji čini savršen balans između jednostavnosti i hranjive vrijednosti.
Varijacije na temu
Priprema traje svega 20-ak minuta, a sve sastojke vjerojatno već imaš u hladnjaku. Možeš je napraviti unaprijed, ponijeti sa sobom i podgrijati kad god zatrebaš brz i hranjiv obrok.
Quesadilla se lako prilagođava – možeš dodati povrće, zamijeniti kobasicu nemasnim mesom ili napraviti vegetarijansku verziju s grahom i paprikom. Ako ti je cilj doručak koji će ti dati energiju bez osjećaja težine, ova quesadilla je pravi izbor.
Ne gasi ekran dok kuham
Quesadilla
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pileća kobasica
35
g
Jaje
1
kom
Bjelanjak
2
žlica
Posni sir
3
žlica
Mladi luk
2
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Cheddar
30
g
Tortilja
1
kom
Guacamole umak
Postupak
Dodaj nasjeckanu pileću kobasicu u malu neprianjajuću tavu i prži na srednje jakoj vatri dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskava na rubovima. Kad je gotova, izvadi je iz tave i ostavi sa strane.
Dok se kobasica prži, razbij jaja u zdjelu i začini ih solju i crnim paprom po ukusu. Dodaj svježi sir i nasjeckani mladi luk te sve dobro izmiješaj pjenjačom.
Namaži tavu uljem i dodaj smjesu jaja. Peci na srednje jakoj vatri, povremeno preklapajući smjesu dok se jaja ne stisnu i vlaga ne ispari, 2-3 minute, zatim makni s vatre.
Zagrij čistu veliku tavu ili gril tavu na srednje niskoj vatri i namaži je uljem, zatim dodaj tortilju.
Na donju polovicu tortilje rasporedi polovicu sira tako da prekrije pola tortilje. Na sir dodaj jaja, kobasicu i preostali sir, zatim peci dok donja strana ne postane zlatnosmeđa i hrskava, 2-3 minute. Preklopi tortilju i okreni je, nastavi peći dok se sir ne otopi.
Nareži quesadillu na 3 dijela i posluži.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
345 kcal
17 %
MASTI
18,00 g
25 %
KOLESTEROL
0,20 g
0 %
UH
25,00 g
9 %
PROTEINI
35,00 g
70 %
Quesadille možeš spremiti u hladnjak do 4 dana, a najbolje je podgrijati je u tavi ili pećnici kako bi ostala hrskava. Ako je zamrzavaš, omotaj je folijom i samo zagrij prije posluživanja.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.