Recepti 08. listopada 2014.

Ragu od tjestenine i mljevene janjetine

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li janjetinu, u ovom jelu ona u potpunosti dolazi do izražaja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 799

Potrebno vam je

  • 500 g janjetina, mljevena
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 3 žlica vino bijelo
  • 1 žlica celer, list
  • 1 žlica luk ,crveni
  • 1 žlica mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 grančica majčina dušica
  • 1 list lovorov list
  • 400 g pelati
  • 0.50 kom kobasica (prosjek )
  • 4 žlica ricotta
  • 80 g tvrdi sir
  • 450 g tjestenina s jajima
  • peršin, list

Priprema

  1. Popržite mljevenu janjetinu na dvije žlice maslinova ulja. U posudi zakuhajte vino dok ne ispari do polovice.
  2. Zagrijte žlicu maslinova ulja i na njemu propirjajte celer, luk, mrkvu, češnjak, majčinu dušicu i lovor. Dodajte mljeveno meso, kobasicu, vino i rajčice pa kuhajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte ricottu.
  3. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi pa je pomiješajte s kuhanim mesom. Pospite ribanim sirom i peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.