gastro postao
Volite li janjetinu, u ovom jelu ona u potpunosti dolazi do izražaja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 799
Potrebno vam je
- 500 g janjetina, mljevena
- 3 žlica ulje maslinovo
- 3 žlica vino bijelo
- 1 žlica celer, list
- 1 žlica luk ,crveni
- 1 žlica mrkva, crvena
- 1 režanj češnjak
- 1 grančica ružmarin
- 1 grančica majčina dušica
- 1 list lovorov list
- 400 g pelati
- 0.50 kom kobasica (prosjek )
- 4 žlica ricotta
- 80 g tvrdi sir
- 450 g tjestenina s jajima
- peršin, list
Priprema
- Popržite mljevenu janjetinu na dvije žlice maslinova ulja. U posudi zakuhajte vino dok ne ispari do polovice.
- Zagrijte žlicu maslinova ulja i na njemu propirjajte celer, luk, mrkvu, češnjak, majčinu dušicu i lovor. Dodajte mljeveno meso, kobasicu, vino i rajčice pa kuhajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte ricottu.
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi pa je pomiješajte s kuhanim mesom. Pospite ribanim sirom i peršinom.