gastro postao
Šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić otkriva tajnu pripreme raviola koje je iskombinirala s ukusnom kremom od parmezana i upotpunila umakom od celera
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 571
Tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 3 kom jaje kokošje
- sol
Smjesa od vrganja
- 100 g luk ,crveni
- sušeni timijan
- 1 režanj češnjak
- 200 g vrganj
- 100 g portabella gljiva
- sol
- papar
Krema od parmezana
- 3 dl vrhnje za kuhanje
- 100 g parmezan
- 1 grančica svježi timijan
Umak od celera
- 300 g celer (cijeli)
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- sušeni timijan
- sol
- papar
Priprema
- Umijesiti tijesto od navedenih namirnica, umotati u plastičnu foliju i ostaviti najmanje pola sata na hladnom.
- Na maslinovom ulju pirjati sitno sjeckani luk, malo timijana, sjeckani češanj češnjaka, dodati sitno sjeckane vrganje i portabella gljive, začiniti solju i paprom.
- Kad tekućina koju gljive puste ispari, smjesa je gotova.
- Razvaljati tijesto, rezati tijesto na kocke i puniti smjesom od vrganja. Pokriti drugim tijestom i dobro stisnuti rubove.
- Raviole skuhajte u slanoj vodi, najbolje je da ostanu al dente.
- Vrhnje stavite u lončić i na vatru, dodajte grančicu timijana.
- Dio parmezana narežite na listiće, oni će vam poslužiti za dekoraciju jela prilikom serviranja. Ostatak parmezana naribajte i stavite u toplo vrhnje.
- Dodajte papar i ako je potrebno sol, miješajte par minuta na laganoj vatri. Na kraju izvadite timijan.
- Celer narezan na kockice skuhajte u mlijeku uz dodatak timijana i soli, procijedite, usitnite kuhani celer štapnim mikserom, dodajte vrhnje i lagano kuhajte, dodajte sol i papar. Umak mora biti dosta gust.
Šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić otkriva tajnu pripreme raviola koje je iskombinirala s ukusnom kremom od parmezana i upotpunila umakom od celera