Recepti 13. listopada 2014.

Ravioli s vrganjima i kremom od parmezana

Ravioli s vrganjima i kremom od parmezana
gastro postao gastro.24sata.hr
Šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić otkriva tajnu pripreme raviola koje je iskombinirala s ukusnom kremom od parmezana i upotpunila umakom od celera

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 571

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol

Smjesa od vrganja

  • 100 g luk ,crveni
  • sušeni timijan
  • 1 režanj češnjak
  • 200 g vrganj
  • 100 g portabella gljiva
  • sol
  • papar

Krema od parmezana

  • 3 dl vrhnje za kuhanje
  • 100 g parmezan
  • 1 grančica svježi timijan

Umak od celera

  • 300 g celer (cijeli)
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • sušeni timijan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Umijesiti tijesto od navedenih namirnica, umotati u plastičnu foliju i ostaviti najmanje pola sata na hladnom.
  2. Na maslinovom ulju pirjati sitno sjeckani luk, malo timijana, sjeckani češanj češnjaka, dodati sitno sjeckane vrganje i portabella gljive, začiniti solju i paprom.
  3. Kad tekućina koju gljive puste ispari, smjesa je gotova.
  4. Razvaljati tijesto, rezati tijesto na kocke i puniti smjesom od vrganja. Pokriti drugim tijestom i dobro stisnuti rubove.
  5. Raviole skuhajte u slanoj vodi, najbolje je da ostanu al dente.
  6. Vrhnje stavite u lončić i na vatru, dodajte grančicu timijana.
  7. Dio parmezana narežite na listiće, oni će vam poslužiti za dekoraciju jela prilikom serviranja. Ostatak parmezana naribajte i stavite u toplo vrhnje.
  8. Dodajte papar i ako je potrebno sol, miješajte par minuta na laganoj vatri. Na kraju izvadite timijan.
  9. Celer narezan na kockice skuhajte u mlijeku uz dodatak timijana i soli, procijedite, usitnite kuhani celer štapnim mikserom, dodajte vrhnje i lagano kuhajte, dodajte sol i papar. Umak mora biti dosta gust.

Šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić otkriva tajnu pripreme raviola koje je iskombinirala s ukusnom kremom od parmezana i upotpunila umakom od celera

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.