Recepti 13. listopada 2014.

Raža lešo

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhajte ražu s povrćem i svježim začinima i poslužite s maslinovim uljem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 341

Potrebno vam je

  • 1000 g raža
  • 0.50 l voda
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, korijen
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica vinski ocat
  • 2 kom klinčići
  • 1 kom lovorov list
  • papar u zrnu
  • peršin, list
  • ulje maslinovo
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U hladnu vodu stavite mrkvu i korijen peršina, luk, klinčiće, list lovora, papar, sol i maslinovo ulje. Kuhajte dvadesetak minuta.
  2. Dodajte očišćenu ražu u komadima i kuhajte na laganoj vatri još 10-15 minuta.

Kuhajte ražu s povrćem i svježim začinima i poslužite s maslinovim uljem

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.