Recepti 13. listopada 2014.

Rillettes od svinjetine

Rillettes od svinjetine
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna francuska delicija koja samo nalikuje pašteti

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 253

Potrebno vam je

  • 900 g svinjetina,srednje masna
  • 0.50 mala žlica gorušica,sjemenke
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica sol
  • 6 režanj češnjak
  • 3 list lovorov list
  • 2 dl vino, desertno slatko

Priprema

  1. Meso (450 g svinjskog trbuha bez kože i 450 g svinjske plećke bez kostiju i kože) treba izrezati na kockice i začiniti gorušicom, soli, paprom, češnjakom, staviti u posudu, dodati vino i lovorove listove te pristaviti na štednjak. Kada provrije meso treba kuhati barem pola sata na laganoj vatri, potom dodati čašu vode i kuhati još 2,5 sata pokriveno uz povremeno lagano miješanje.
  2. Potom podignite poklopac i kuhajte još 20 – 30 minuta sve dok se sva tekućina ne pretvori u mast. Ne smije biti ništa vode, samo čista masnoća. Po potrebi dodajte još začina, uklonite lovorove listove i stavite sa strane da se hladi.
  3. Dodatno usitnite smjesu uz pomoć prstiju, vilica ili sjekača za tijesto. Prebacite u staklenku i stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja. Ako namjeravate rillettes čuvati kroz dulje razdoblje, prekrijte vrh smjese rastopljenom mašću ili pročišćenim maslacem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.