gastro postao
Slavna francuska delicija koja samo nalikuje pašteti
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 253
Potrebno vam je
- 900 g svinjetina,srednje masna
- 0.50 mala žlica gorušica,sjemenke
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 mala žlica sol
- 6 režanj češnjak
- 3 list lovorov list
- 2 dl vino, desertno slatko
Priprema
- Meso (450 g svinjskog trbuha bez kože i 450 g svinjske plećke bez kostiju i kože) treba izrezati na kockice i začiniti gorušicom, soli, paprom, češnjakom, staviti u posudu, dodati vino i lovorove listove te pristaviti na štednjak. Kada provrije meso treba kuhati barem pola sata na laganoj vatri, potom dodati čašu vode i kuhati još 2,5 sata pokriveno uz povremeno lagano miješanje.
- Potom podignite poklopac i kuhajte još 20 – 30 minuta sve dok se sva tekućina ne pretvori u mast. Ne smije biti ništa vode, samo čista masnoća. Po potrebi dodajte još začina, uklonite lovorove listove i stavite sa strane da se hladi.
- Dodatno usitnite smjesu uz pomoć prstiju, vilica ili sjekača za tijesto. Prebacite u staklenku i stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja. Ako namjeravate rillettes čuvati kroz dulje razdoblje, prekrijte vrh smjese rastopljenom mašću ili pročišćenim maslacem.