Recepti 20. kolovoza 2015.

Riža s tikvicama

Riža s tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

SASTOJCI

  • 250 g riže
  • 500 g tikvica
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • 150 g mladog luka
  • 3 prema želji češnjaka
  • 1 kocka kokošja (za juhu)
  • papar, sol
  • 50 ml bijelog vina
  • bosiljak , peršin
  • 1 ribani parmezan (ili drugi sir)
  • 1 žlica vegete
  • 800 ml vode

Priprema

  1. Tikvice djelomično ogulite, narežite ih na kockice. Mladi luk očistite pa narežite na kolutiće (iskoristite i zeleni dio)
  2. Na hladno maslinovo ulje stavite luk, izgnječeni češnjak i tikvice, izmiješajte pa zajedno popirjajte. Dodajte vegetu i rižu, kratko popirjajte, umiješajte maslac, kokošju kocku, malo soli, papar i zalijte s oko 800ml vode. Dobro promiješajte i poklopljeno polako kuhajte.
  3. Rižu povremeno promiješajte. Kad napola omekša, umiješajte vino , bosiljak i nasjeckani peršin. PS. Kada umiješate vino i začine, rižu promiješajte, maknite s vatre i ostavite poklopljenu 2min. I jelo je spremno za posluživanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.