gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
SASTOJCI
- 250 g riže
- 500 g tikvica
- 5 žlica maslinova ulja
- 20 g maslaca
- 150 g mladog luka
- 3 prema želji češnjaka
- 1 kocka kokošja (za juhu)
- papar, sol
- 50 ml bijelog vina
- bosiljak , peršin
- 1 ribani parmezan (ili drugi sir)
- 1 žlica vegete
- 800 ml vode
Priprema
- Tikvice djelomično ogulite, narežite ih na kockice. Mladi luk očistite pa narežite na kolutiće (iskoristite i zeleni dio)
- Na hladno maslinovo ulje stavite luk, izgnječeni češnjak i tikvice, izmiješajte pa zajedno popirjajte. Dodajte vegetu i rižu, kratko popirjajte, umiješajte maslac, kokošju kocku, malo soli, papar i zalijte s oko 800ml vode. Dobro promiješajte i poklopljeno polako kuhajte.
- Rižu povremeno promiješajte. Kad napola omekša, umiješajte vino , bosiljak i nasjeckani peršin. PS. Kada umiješate vino i začine, rižu promiješajte, maknite s vatre i ostavite poklopljenu 2min. I jelo je spremno za posluživanje.