Recepti 13. listopada 2014.

Rižin puding s kardamonom

Rižin puding s kardamonom
gastro postao gastro.24sata.hr
Kušajte nešto novo u obliku azijskog deserta s bademom i kardamonom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 7

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 6 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.67 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 mala žlica kardamon u prahu
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 prstohvat sol
  • 1 šalica turbinado smeđi šećer
  • 1 žlica maslac, neslani
  • 0.50 šalica listići badema
  • 0.50 šalica grožđice

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijati mlijeko sa rižom, kardamonom, cimetom i soli do vrenja. Zatim smanjiti jačinu vatre i otklopljeno kuhati, uz povremeno miješanje, oko 20 minuta ili dok riža omekša.
  2. Dodati šećer i uz miješanje kuhati dok se smjesa zgusne, oko 5 minuta.
  3. Zagrijati maslac (obični ili Ghee) u tavi na srednje jakoj vatri pa dodati bademe i pirjati do zlatne boje. Zatim dodati grožđice te kuhati uz miješanje dok omekšaju i malo napuhnu.
  4. Umiješati smjesu badema i grožđica u rižu te servirati toplo.
  5. Rižin puding se može čuvati jedan dan u hladnjaku, a prije serviranja podgrijati i razrijediti dodatkom vrućeg mlijeka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.