gastro postao
Isprobajte rižot na meksički način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1003
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šalica riža, nepolirana
- 3 šalica pileći temeljac
- 1 mala žlica čili u prahu
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica slatka paprika
- 3 kom kobasice svinjske
- 3 kom feferon
- sol
- papar
- 1 žličica češnjak u prahu
Priprema
- U posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk, blago ga posolite te pirjajte dok ne postane staklast i ne omekša.
- Umiješajte rižu i pržite je dvije minute na vatri. Zalijte je s malo pilećeg temeljca i promiješajte kako bi se sjedinio s rižom.
- Miješajte povremeno zalijevajući i pazeći da se riža ne primi za dno, sve dok ne nabubri. Dodajte čili, kumin, papriku, češnjak u prahu, sol i papar.
- Pečenice izvadite iz ovitka i mesnu smjesu kratko prepržite na tavi s malo ulja.
- Pomiješajte rižu i meso kobasica.
Isprobajte rižot na meksički način
Izvor Skuhatćute