Recepti 03. listopada 2014.

Rižot

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte rižot na meksički način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1003

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica riža, nepolirana
  • 3 šalica pileći temeljac
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 3 kom kobasice svinjske
  • 3 kom feferon
  • sol
  • papar
  • 1 žličica češnjak u prahu

Priprema

  1. U posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk, blago ga posolite te pirjajte dok ne postane staklast i ne omekša.
  2. Umiješajte rižu i pržite je dvije minute na vatri. Zalijte je s malo pilećeg temeljca i promiješajte kako bi se sjedinio s rižom.
  3. Miješajte povremeno zalijevajući i pazeći da se riža ne primi za dno, sve dok ne nabubri. Dodajte čili, kumin, papriku, češnjak u prahu, sol i papar.
  4. Pečenice izvadite iz ovitka i mesnu smjesu kratko prepržite na tavi s malo ulja.
  5. Pomiješajte rižu i meso kobasica.

Isprobajte rižot na meksički način

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.