gastro postao
Želite li unijeti malo boje u kuhinju ali i mnogo antioksidansa u tijelo, ovaj rižot je pun pogodak.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 762
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- kopriva,vrhovi
- 1.50 šalica riža, nepolirana
- vino bijelo
- 2 šalica pileći temeljac
- 20 g maslac, neslani
- 25 g parmezan
Priprema
- Koprivu stavite u kipuću vodu na jednu minutu, a zatim naglo u ledenu vodu kako bi zadržala zelenu boju. Potom je nasjeckajte i popržite kratko na maslacu. U tavi na maslacu na laganoj vatri pirjajte luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Zatim ih izvadite iz tave, obrišite je i kratko pržite rižu (dvije-tri minute).
- Dodajte luk i češnjak u rižu, ulijte vino i miješajte. Zatim dodajte malo pilećeg temeljca toliko da prekrije rižu i dobro promiješajte. Čim malo tekućine ispari, odmah dodajte još temeljca. Stalno provjeravajte teksturu riže. Kad je riža gotovo skuhana, ulijte još šalicu temeljca i uklonite jelo s vatre.
- Ubacite maslac i sir te promiješajte. Umiješajte blanširane listove mlade koprive, još malo sira i sol sa začinima. Ostavite poklopljeno pet minuta.
Izvor Skuhatćute