Recepti 06. listopada 2014.

Rižot s koprivom i parmezanom

Rožot
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li unijeti malo boje u kuhinju ali i mnogo antioksidansa u tijelo, ovaj rižot je pun pogodak.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 762

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • kopriva,vrhovi
  • 1.50 šalica riža, nepolirana
  • vino bijelo
  • 2 šalica pileći temeljac
  • 20 g maslac, neslani
  • 25 g parmezan

Priprema

  1. Koprivu stavite u kipuću vodu na jednu minutu, a zatim naglo u ledenu vodu kako bi zadržala zelenu boju. Potom je nasjeckajte i popržite kratko na maslacu. U tavi na maslacu na laganoj vatri pirjajte luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Zatim ih izvadite iz tave, obrišite je i kratko pržite rižu (dvije-tri minute).
  2. Dodajte luk i češnjak u rižu, ulijte vino i miješajte. Zatim dodajte malo pilećeg temeljca toliko da prekrije rižu i dobro promiješajte. Čim malo tekućine ispari, odmah dodajte još temeljca. Stalno provjeravajte teksturu riže. Kad je riža gotovo skuhana, ulijte još šalicu temeljca i uklonite jelo s vatre.
  3. Ubacite maslac i sir te promiješajte. Umiješajte blanširane listove mlade koprive, još malo sira i sol sa začinima. Ostavite poklopljeno pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.