Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od ljetnih vrganja i bundeve

Rižoto od ljetnih vrganja i bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada je rižoto kuhan, umiješajte kuglicu maslaca da bi postao kremast

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 173

Potrebno vam je

  • 1.50 dl riža, nepolirana
  • 100 g vrganj
  • 50 g crvena paprika
  • 50 g tikvice, zelene
  • 50 g pire od bundeve
  • 2 režanj češnjak
  • parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pileći temeljac
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popirjajte očišćene i na ploške narezane vrganje.
  2. Dodajte tikvice i paprike koje ste oprali, očistili i narezali na rezance te nastavite pirjati na srednje jakoj vatri. Podlijte pilećim temeljcem.
  3. Rižu ispirite pod mlazom hladne vode u cjediljki. Protresite kako biste izlili višak vode i dodajte na gljive i povrće. Promiješajte.
  4. Ostavite da se rižoto kuha na srednje jakoj vatri kako bi se sastojci proželi.
  5. Promiješajte i podlijete pilećim temeljcem. Rižoto začinite solju i paprom. Umiješajte pire od bundeve koji će rižotu dati lijepu žutu boju.
  6. Kad je riža kuhana, dodajte kuglicu maslaca, promiješajte te pospite ribanim parmezanom. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite 2-3 minute.
  7. Ukrasite čipsom od rogača.

Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.