gastro postao
Kada je rižoto kuhan, umiješajte kuglicu maslaca da bi postao kremast
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 173
Potrebno vam je
- 1.50 dl riža, nepolirana
- 100 g vrganj
- 50 g crvena paprika
- 50 g tikvice, zelene
- 50 g pire od bundeve
- 2 režanj češnjak
- parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- pileći temeljac
- ulje maslinovo
Priprema
- Na maslinovu ulju kratko popirjajte očišćene i na ploške narezane vrganje.
- Dodajte tikvice i paprike koje ste oprali, očistili i narezali na rezance te nastavite pirjati na srednje jakoj vatri. Podlijte pilećim temeljcem.
- Rižu ispirite pod mlazom hladne vode u cjediljki. Protresite kako biste izlili višak vode i dodajte na gljive i povrće. Promiješajte.
- Ostavite da se rižoto kuha na srednje jakoj vatri kako bi se sastojci proželi.
- Promiješajte i podlijete pilećim temeljcem. Rižoto začinite solju i paprom. Umiješajte pire od bundeve koji će rižotu dati lijepu žutu boju.
- Kad je riža kuhana, dodajte kuglicu maslaca, promiješajte te pospite ribanim parmezanom. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite 2-3 minute.
- Ukrasite čipsom od rogača.
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić