gastro postao
Pripremite rižu sa sastojcima iz prirode
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 1 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 155 g šparoge, divlje
- 1 l pileći temeljac
- 60 g maslac, slani
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 kom celer stabljika
- 1 kom tikvice, zelene
- 250 g riža, polirana (ili brašno )
- 50 g parmezan
Priprema
- Kuhajte grašak i šparoge u kipućoj vodi 1-2 minute, ocijedite ih i odložite.
- Stavite temeljac u lonac i pustite da kipi.
- Zagrijte maslac i ulje u loncu debelog dna. Dodajte mrkvu nasjeckane na kockice: mrkvu, celer (listaš) i tikvicu te miješajte 2-3 minuta. Izvadite i odložite polovinu povrća. U lonac stavite rižu (arborio), miješajte 1-2 minute dok se dobro ne preprži.
- Dodajte ½ šalice (125 ml) vrućeg temeljca, miješajte na laganoj vatri dok ga riža ne upije, pa dodajte još temeljca. Ponovite postupak dok ne potrošite sav temeljac i dok riža ne postane meka i kremasta (25-30 minuta).
- Umiješajte parmezan, grašak, šparoge i povrće.
Pripremite rižu sa sastojcima iz prirode