gastro postao
Riža je sjajna namirnica, a rižoti brza i ukusna jela koje je jednostavno pripremiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 27
Potrebno vam je
- 0.50 kom luk ,crveni
- češnjak
- vino bijelo
- sol
- peperoncin
- ulje maslinovo
- povrtni temeljac
- 500 g lisičarka
Priprema
- Ljetni vrganji sjajna su namirnica, mirisna i izrazito ukusna. Možete ih marinirati, koristiti za složence, uz tjesteninu ili rižote.
- Luk očistite i narežite na sitne komade jednakih veličina. Na mlakom maslinovu ulju kratko pirjajte luk podlijevajući ga povrtnim temeljcem.
- Dodajte protisnuti ili usitnjeni češnjak. Gljive operite i očistite te narežite na ploške. Dodajte ih pirjanom luku i podlijete s malo bijelog vina.
- Kada ispari, dodajte carnaroli rižu, začine i miješajte. Po potrebi zalijete temeljcem.
- Pripazite da bude vruć kako ne bi hladio rižu jer će se tada gljive prekuhati, a riža ostati tvrda.
- Kuhajte petnaestak minuta dok riža ne bude al dente. Ugasite vatru, pokapajte maslinovim uljem, protresite i ostavite poklopljeno nekoliko minuta.
Riža je sjajna namirnica, a rižoti brza i ukusna jela koje je jednostavno pripremiti
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši