Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s ljetnim lisičarkama

Rižoto s ljetnim lisičarkama
gastro postao gastro.24sata.hr
Riža je sjajna namirnica, a rižoti brza i ukusna jela koje je jednostavno pripremiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 27

Potrebno vam je

  • 0.50 kom luk ,crveni
  • češnjak
  • vino bijelo
  • sol
  • peperoncin
  • ulje maslinovo
  • povrtni temeljac
  • 500 g lisičarka

Priprema

  1. Ljetni vrganji sjajna su namirnica, mirisna i izrazito ukusna. Možete ih marinirati, koristiti za složence, uz tjesteninu ili rižote.
  2. Luk očistite i narežite na sitne komade jednakih veličina. Na mlakom maslinovu ulju kratko pirjajte luk podlijevajući ga povrtnim temeljcem.
  3. Dodajte protisnuti ili usitnjeni češnjak. Gljive operite i očistite te narežite na ploške. Dodajte ih pirjanom luku i podlijete s malo bijelog vina.
  4. Kada ispari, dodajte carnaroli rižu, začine i miješajte. Po potrebi zalijete temeljcem.
  5. Pripazite da bude vruć kako ne bi hladio rižu jer će se tada gljive prekuhati, a riža ostati tvrda.
  6. Kuhajte petnaestak minuta dok riža ne bude al dente. Ugasite vatru, pokapajte maslinovim uljem, protresite i ostavite poklopljeno nekoliko minuta.

Riža je sjajna namirnica, a rižoti brza i ukusna jela koje je jednostavno pripremiti

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.